Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor reacționează dur la propunerea unui partid parlamentar de renunțare la mască în aer liber

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că amendamentele depuse în Parlament privind ridicarea obligativităţii purtării măştii sunt mai mult decât populism şi reprezintă o dovadă de iresponsabilitate.

„Vor fi respinse. Vor fi respinse, fiindcă nu pot fi votate. Şi este iarăşi o greşeală, un populism, nici nu ştiu dacă este populism, este iresponsabilitate. Când peste tot în lume se vede ce se întâmplă în această pandemie, când se văd efectele, consecinţele purtării măştilor şi aceste restricţii au demonstrat că acolo unde au fost respectate sugestiile sau regulile impuse de autorităţi lucrurile stau mult mai bine decât în alte părţi. Deci nu se pune problema. Aceste amendamente trebuie respinse, nu putem să ne jucăm nici cu viaţa semenilor, nici cu regulile impuse de specialişti, nu de politicieni. Politicienii sunt să-şi asume deciziile luate, dar aceste decizii au fost propuse de specialişti, ei ştiu mult mai bine decât orice om politic ce e de făcut într-o astfel de situaţie, deci vom respinge, vom vota categoric împotrivă”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Realitatea Plus.

Deputații AUR Ringo Dămureanu, Raisa Enachi și George Badiu au depus în Parlament un amendament care elimină din legislație obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. Potrivit amendamentului AUR, masca de protecție va fi obligatorie doar în instituțiile publice, în magazine, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. „Nu există studii de specialitate care să ateste purtarea măștilor timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii. Este încălcat dreptul natural la viață, la libertate și la propria individualitate”, se arată în motivarea amendamentului. AUR a transmis pe pagina de Facebook a formațiunii: „Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri