Caută
Close this search box.

Premierul Suediei dezvăluie că oficialii din Sănătate au fost ameninţaţi cu moartea

Responsabilii din domeniul sănătăţii publice şi cercetătorii au primit ameninţări cu moartea şi mesaje de ură în timpul pandemiei de coronavirus, fapt care este inacceptabil, au declarat joi premierul suedez Stefan Lofven şi lideri ai partidelor politice din Suedia, potrivit dpa.

Poliţia şi-a extins măsurile de protecţie la mai mulţi responsabili ai Agenţiei de Sănătate Publică, între care epidemiologul şef, Anders Tegnell.

Ameninţările şi mesajele de ură sunt total inacceptabile, a declarat premierul Lofven presei, exprimându-şi speranţa că vor exista urmări juridice pentru autorii unor astfel de mesaje.

Liderii conservatorilor, Partidului de centru şi creştin-democraţilor au criticat de asemenea ameninţările trimise responsabililor din sănătate.

Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică, a declarat pentru agenţia de presă TT că epidemiologul şef, Anders Tegnell, primise aproximativ 80 de e-mailuri cu mesaje de ură numai în luna decembrie, potrivit Agerpres.

Carlson a mai spus că ancheta în acest caz este o sarcină dificilă, întrucât mesajele sunt trimise de cele mai multe ori de anonimi. Într-unul din mesaje se spunea că Tegnell „ar trebui condamnat la 40 de ani de închisoare sau la închisoare pe viaţă”.

Expertul a refuzat să comenteze pe marginea ameninţărilor primite, relevă postul de radio public suedez. Tegnell este acuzat că ar fi arhitectul politicii eşuate a autorităţilor suedeze în abordarea pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri