Caută
Close this search box.

PSD ameninţă cu proteste de stradă dacă se abrogă legea vânzărilor acţiunilor de stat la companii

psd

Marcel Ciolacu a anunțat că este gata să îi scoată pe pesediști în stradă, dacă majoritatea parlamentară va abroga legea PSD, prin care s-a interzis vânzarea acțiunilor deținute de stat la companii și bănci. „Nu vă jucați cu focul”, amenință Ciolacu.

„Cîţu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD, prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză, este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, dacă va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului.

Nici o țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ. Numai Cîţu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi!

Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a Sănătății. Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020, care a reglementat interdicția, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la bănci și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, un proiect de lege fiind publicat în dezbatere publică, pe site ul Ministerului Economiei.

”Vom abroga acea lege. Se vor putea vinde și acțiuni și active. Nu este vorba de a înstrăina acțiunile, ci de a atrage capital în România, de a capitaliza aceste companii. Nu avem resurse la buget pentru a capitaliza toate aceste companii, la nevoile pe care le au pentru investiții și pentru a se dezvolta.

O parte din acțiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată în schimbul acestui capital altor acționari. Se întâmplă peste tot în lume”, a declarat Florin Cîţu, în urmă cu două săptămâni, la Radio Guerilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri