Caută
Close this search box.

Simonis: Dacă am fi avut astăzi vot, Vlad Voiculescu ar fi pierdut la o diferenţă colosală această moţiune

psd

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că moţiunea simplă pe Sănătate ar fi trecut dacă votul s-ar fi dat luni şi nu miercuri, deoarece unii dintre parlamentarii PNL şi USR l-au sabotat pe Vlad Voiculescu şi au părăsit sala de plen.

„Am asistat astăzi la o înşiruire de acuzaţii, un comportament delirant, aş spune, al ministrului Sănătăţii. Nu am văzut nici o grimasă, nici o lacrimă, nici o vorbă despre tragedia de la „Balş” sau despre cazul românului decedat astăzi în Belgia. Nu am văzut nici un plan concret, coerent, nişte măsuri, deşi domnul Rafila i-a cerut măcar 10 măsuri pe care le-a luat în această perioadă pentru a preveni tragedii de tipul celor care s-au întâmplat în ultimii ani în sistemul sanitar din România.

Este evident pentru mine că domnul Vlad Voiculescu are susţinere de oriunde numai din partidele de coaliţie nu, pentru că aţi văzut, la finalul dezbaterilor, câţi parlamentari ai USR, PNL şi UDMR mai erau în sală, atunci când ar fi trebuit să aibă loc votul pentru moţiunea simplă împotriva dânsului. (…) Dacă am fi avut astăzi vot, Vlad Voiculescu ar fi pierdut cu siguranţă la o diferenţă colosală această moţiune”, a spus Simonis, după dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate din plenul Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

El a adăugat că PNL şi o parte din USR l-au sabotat pe Vlad Voiculescu, pentru că la finalul şedinţei de plen mai erau în sală maximum 50-60 de parlamentari din cele două partide.

Simonis a menţionat că preşedintele de şedinţă, Cristina Prună, a făcut „un abuz regulamentar”, refuzând să supună la vot propunerea PSD ca votul pe moţiune să se dea luni, şi nu miercuri, aşa cum a stabilit Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

„Va trebui să găsim o modalitate prin care să împiedicăm astfel de abuzuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri