Caută
Close this search box.

Tunelul Meseş, miză enormă la licitaţia pe Autostrada Transilvania

tunelul meseş

Nu mai puțin de 62 de firme au solicitat informații pentru a participa la licitația cu precalificare, organizată pentru tronsonul Poarta Sălajului-Nuşfalău, al Autostrăzii Transilvania, ce va include și Tunelul Meseş, a anunțat Lucian Bode, actual ministru al Afacerilor Interne și fost ministru al Transporturilor.

„Probabil cei 62 se vor asocia și vom avea 10-15 oferte. Sunt convins că vor fi peste 10 oferte pentru acest obiectiv”, a spus Bode, pentru Adevărul.

Tunelul care va traversa Munții Meses va avea o lungime de 2.890 de metri și va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Licitația pentru tronsonul în lungime de 41 de km a fost lansată în 16 noiembrie 2020, pentru ca în 19 februarie să se depună ofertele. Valoarea totală a investiției este de aproape un miliard de euro.

„Precalificarea înseamnă că primii șase vor fi selectați pe baza experienței în tuneluri realizate în Uniunea Europeană, în execuția de poduri, a cifrei de afaceri – care trebuie să fie de minim un miliard de euro, de asemenea, să aibă utilaje în proprietate.

După ce vor fi parcurse aceste proceduri, în circa 60 de zile se vor analiză ofertele depuse, iar primii șase vor fi invitați să depune ofertele angajante – tehnică și financiară.

Probabil vor fi 30 de zile termen de depunere a ofertelor, încă 60 de zile evaluarea ofertelor. În minim șase luni, fără contestații, am putea avea un contract de proiectare și execuție pentru tronsonul Poarta Sălajului-Nuşfalău”, a subliniat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri