O majoritate a britanicilor este nemulţumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic, la patru ani şi jumătate după ce au votat în favoarea Brexitului, în referendumul din anul 2016, şi la un an după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană (UE), iar acordul comercial încheiat de Boris Johnson cu europeni la sfârşitul anului 2020 nu le oferă asigurări, potrivit unui sondaj, relatează CNN.

Aproximativ 27% dintre britanici vor ca regatul să păstreze relaţii mai strânse cu Uniunea – pentru a putea eventual adera din nou, mai târziu, arată acest sondaj, realizat de către Institutul Opinium pentru British Foreign Policy Group, pe un eşantion reprezentativ de 2 002 britanici, conform News.ro.

De asemenea, 22% dintre britanici ar vrea relaţii mai bune cu Uniunea, însă exclud o revenirea asupra Brexitului vreodată. Alte 12% dintre persoanele intervievate preferă o îndepărtare şi mai mare a regatului de Uniune.

Însă 24% dintre chestionaţi aprobă acordul comercial al lui Johnson cu Bruxellesul, dar cu o rezervă importantă – ei consideră că acesta era cel mai bun acord posibil, la acel moment.

Întrebaţi ce părere au despre un viitor mai îndepărtat, 15% dintre participanţii la sondaj răspund că nu ştiu cum să se poziţioneze în privinţa acestui subiect.

Acest sondaj consolidează un sentiment potrivit căruia britanicii sunt foarte împărţiţi de o fractură politică, începând din anul 2016, o situaţie care nu pare să se rezolve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here