Caută
Close this search box.

VIDEO Klaus Iohannis: ”Ne dorim tineri bine pregătiți, cu meserii bănoase”

klaus iohannis

Am făcut o analiză a școlii în format fizic, a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul unei declarații de presă.

Declarația președintelui vine după o sedință avută cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Ne-am uitat la școlile redeschise fizic și situația e bună – peste 10.000 de școli funcționează fizic, cu elevii în școală, peste 6.000 de școli în scenariul galben”, a spus Klaus Iohannis.

”Pentru spcietatea românească, ne dorim tineri bine pregătiți, cu meserii bănoase”, a mai spus Klaus Iohannis, în contextul în care a vorbit despre finanțarea Educației.

Ministrul Educației a fost convocat la Cotroceni de la ora 14.00. Tot joi, au început să fie confirmate și primele cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și al cadrelor didactice, atât în Capitală, cât și în mai multe județe.

De asemenea, discuțiile au avut loc și în contextul în care în aceste zile au loc discuțiile pe bugetul de stat. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat joi că are o „aşteptare clară” ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va fi un alt ministru, „care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri