Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţă de plen, pentru constituirea unor comisii parlamentare comune.

Şedinţa este condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 397 de parlamentari.

Potrivit ordinii de zi, va fi constituită Comisia pentru statut, care urmează să dezbată cele trei proiecte privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, depuse de PNL, USR PLUS şi PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a propus introducerea pe ordinea de zi a dezbaterii proiectelor privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Pe ordinea de zi a plenului reunit se mai află constituirea comisiilor parlamentare SRI şi SIE.

De asemenea, există şi o informare a preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la forţele şi mijloacele Armatei Române şi ale Ministerului Afacerilor Interne care vor fi puse în 2021 la dispoziţie în vederea participării la misiuni în afara teritoriului naţional şi dislocarea, la nevoie, în România, a Forţei de răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată.

Pe agenda reuniunii urmează să fie o informare a şefului statului privind starea de urgenţă instituită prin Decretul 195/2020 şi prelungită prin Decretul 240/2020 şi un raport privind acţiunile întreprinse de Guvern pe perioada stării de urgenţă (16 martie – 15 mai 2020).

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here