Caută
Close this search box.

Comuna din Alba care are cea mai mare incidenţă de infectare din România

rîmetea

Cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din țară, la nivel de unitate administrativ-teritorială, 21 de cazuri la mia de locuitori, se înregistrează într-o comună din Alba, Rîmetea, unde funcționează zeci de pensiuni turistice.

De altfel, cu excepția focarului depistat într-o casă de tip familial, unde au fost confirmate 7 cazuri, se presupune că virusul ar fi fost contactat de localnici din rândul turiștilor.

În Rîmetea, o comună cu două sate, a fost depistat în ultimele 14 zile un număr relativ mic de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, 21, însă, raportat la populația de 1.000 de locuitori, incidența este foarte mare, adică 21 de cazuri la 1.000 de locuitori.

Şapte cazuri provin dintr-un focar apărut într-o casă de tip familial, destinată copiilor, 9 sunt în satul Coltesti, iar alte 5 în Rîmetea. „Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a declarat primarul Deak Szekely Szilard Levente.

O comună cu populație preponderent de etnie maghiară, Rîmetea, care are în jur de 40 de pensiuni, este vizitată anual de zeci de mii de turiști, mulți dintre ei fiind atrași de condițiile prielnice de aici de a zbura cu parapanta.

„Au fost 7 cazuri, la o casă de ocrotire a copiilor, unde a fost un focar, dar eu cred că acolo situația s-a rezolvat. (…) Probabil puteau aduce (virusul – n.r.) chiar și turiștii din alte zone. Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a spus edilul.

Acesta a precizat că, în condițiile în care comuna a intrat în carantină de vineri, Poliția a întors din drum sâmbătă 1.500 de mașini cu turiști care doreau să vină în Rîmetea, mai ales că duminică erau Floriile catolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri