Caută
Close this search box.

Kovesi, Parchetul European: Vom investiga persoane puternice şi bogate. Nu mi-e frică

kovesi

Laura Codruța Kovesi a oferit un interviu în presa italiană, în care a vorbit despre provocările întâmpinate la începutul carierei sale în magistratură, la vârsta de 22 de ani, și despre lansarea noului Parchet European.

Parchetul European (EPPO), un organism independent al UE, va fi responsabil de investigarea și urmărirea penală, în fața instanțelor din statele participante, a infracțiunilor precum fraudă, corupție și fraudă transfrontalieră a TVA, care au ca rezultat daune ce depășesc 10 milioane de euro, care lezează interesele financiare ale Uniunii.

„Dacă ar depinde de noi, am fi început de mâine. La nivel central suntem pregătiți: procurorii europeni au fost numiți în iulie 2020. Cu toate acestea, lipsește un element cheie: procurorii europeni delegați care trebuie să efectueze investigații în cadrul statelor.

Suntem deosebit de îngrijorați de Italia, deoarece este foarte târziu. Mă bazez pe noul ministru al justiției pentru a accelera procedurile”, a declarat Laura Codruța Kovesi, conform Ziare.com.

„Desigur, vom investiga persoane puternice și bogate. Nu mi-e frică. Dacă ești curajos și respecți întotdeauna legea, rezultatele bune sunt asigurate”, a adăugat Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri