Caută
Close this search box.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, e acuzat că susţine plagiatori în fruntea Academiei de Poliţie

bode

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor oficiali ai statului român, îl acuză, pe PressOne, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, că susţine o reţea de plagiatori în fruntea Academiei de Poliţie.

„Ieri s-a făcut un an de când am publicat o anchetă în care arătam că decanul Facultăţii de Poliţie de la Academia de Poliţie plagiase sau autoplagiase 27 de cărţi şi 15 articole ştiinţifice.

În teza de doctorat, conferenţiarul Cristian Eduard Ştefan a reprodus conţinut din 6 cărţi şi două articole ştiinţifice, iar după ce şi-a publicat teza aceasta a devenit sursă de conţinut pentru alte 4 cărţi şi 3 articole.

În acel text am arătat cea mai extinsă fraudă academică de la Academia de Poliţie, în care au fost parte alte 28 de persoane care au semnat acele 27 de cărţi împreună cu Ştefan – cei mai mulţi dintre ei profesori de la Academia de Poliţie”, a declarat pentru Epoch Times Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, unul dintre coautorii recurenţi din această reţea de reciclare şi fraudă academică este Marin-Claudiu Ţupulan, profesorul şi coordonatorul de doctorate care a încercat să îl spele pe ministrul de Interne Petre Tobă după expisodul #apud.

„Ce s-a întâmplat un an mai târziu de la publicarea acelei anchete? Nişte binemeritate promovări! Cristian Eduard Ştefan a fost numit prorector al Academiei de Poliţie, responsabil cu partea de învăţământ, iar Marin-Claudiu Ţupulan, care era ‘doar’ şef de departament, a fost numit chiar ieri decan al Facultăţii de Poliţie. Curată reformă în spiritul României educate, girată de ministrul doctor Lucian Bode, cel care a numit săptămâna trecută un nou rector al Academiei de Poliţie, care are două teze de doctorat zornăitoare”, a precizat Emilia Şercan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri