Caută
Close this search box.

O autostradă din România ar urma să fie aproape gata până în anul 2024

autostradă

Cătălin Drulă, ministrul Transportorilor, a declarat că lucrările la Autostrada „Unirea Principatelor”, cunoscută mai simplu A7, ar urma să fie finalizate în cea mai mare parte a lor, până în anul 2024.

Este un termen mult mai optimist față de declarațiile fostului omolog, care avansa anul 2026, ca termen de finalizare a drumului care leagă Ploieștiul de Pașcani, până la Vama Siret.

„Pentru autostrada A7 avem totul făcut, inclusiv proiectul tehnic. Îi dăm constructorului doar schițele. Nu mai pasezi acea responsabilitate. În mai se lansează la licitație de execuție, până la Buzău, Ploiești-Buzău.

După 3 luni urmează Buzău-Focșani, după 2-3 luni urmează Focșani-Bacău și sper să intre tot anul ăsta Bacău-Pașcani. Aș vrea anul acesta să încheiem contractele efectiv. Lucrările ar trebui să dureze în zona mai ușoară doi ani, în unele se duc spre doi ani și jumătate.

Până în 2024 ar trebui să avem mare parte din această autostradă gata, dacă nu chiar pe toată”, a arătat ministrul Transporturilor.

Autostrada, în lungime de 439 de kilometri, va fi realizată pe segmente: Ploiești – Buzău; Buzău – Focșani; Focșani – Bacău și Bacău Pașcani.

Momentan, pe sectorul Ploiești – Buzău studiul de fezabilitate și geotehnic vor fi gata la începutul lunii martie, iar auditul de siguranță pe 8 martie.

Pentru Buzău – Focșani acordul de mediu va fi gata pe 21 iunie. Pe segmentul Focșani – Bacău, se estimează că, până pe 15 martie, va fi gata acordul pentru memoriul de mediu, iar pe 10 iulie va fi predat acordul de mediu, urmând ca în septembrie – octombrie să fie lansată execuția.

Mai departe, tronsonul Bacău – Pașcani are ca termen luna aprilie finalizarea studiului geotehnic și de fezabilitate, iar acordul de mediu în august. Abia în noiembrie-decembrie se estimează lansarea licitațiilor.

Autostrada A7 este prinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar costurile pentru cei aproape 430 de kilometri, care leagă Muntenia de Moldova, sunt estimate la 1,7 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri