Caută
Close this search box.

PSD încearcă să spargă unitatea coaliţiei de guvernare

psd

Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a arătat dispus, în ședința Comisiei de Afaceri Europene a Parlamentului, să susţină un guvern minoritar format doar de USRPLUS, fără PNL, după ce a fost întrerupt de mai multe ori de liberalul Ionel Dancă.

Ciolacu a ținut să-i adreseze și el întrebări ministrului Afacerilor Europene, Cristian Ghinea, în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență, deși anterior vorbise şi Sorin Grindeanu. Ionel Dancă a intervenit însă tăios.

„A fost vorba de o intervenție de fiecare grup parlamentar, PSD-ul a avut deja. La următoarea tură, domnu’ Ciolacu, respectăm o procedură sau aveți un statut special?”, a întrebat Dancă.

Ciolacu s-a făcut că nu aude și a continuat să vorbească. După o nouă intervenție a lui Dancă, Ciolacu s-a enervat. El i-a propus lui Ghinea ca PSD să susțină o guvernare minoritară USRPLUS:

„Dacă puteți vorbi cu copresedintii dvs., dacă sunteți de acord să ăa dăm susținere politică de guvern minoritor, USRPLUS susținut de PSD”.

Ionel Dancă a luat apoi cuvântul imediat.

„În condițiile în care PSD se poziționează pe picioarele de dinapoi în dezbaterile acestea, la nivelul UE… nu ne jucăm aici cu domnul Ciolacu, la domnia sa, în Buzău… Cum putem negocia acele obiective sensibile cu Comisia Europeană, infrastructură rutieră, infrastructură de gaze, dacă PSD spune ‘Nu’ la aceste obiective, prin modul în care susține acesta Planul Național de Redresare și Reziliență?”, a atacat Dancă.

Ghinea s-a declarat amuzat de oferta lui Ciolacu. „M-a amuzat ultima afirmație a domnului Ciolacu”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri