Caută
Close this search box.

Trei noi paturi de mari arşi vor fi înfiinţate la Spitalul Bagdasar Arseni

mari arşi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat înfiinţarea, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, a Unităţii Funcţionale pentru Arşi, care cuprinde spaţii pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri, inclusiv trei rezerve individuale de Terapie Intensivă.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, aprobarea vine ca urmare a solicitării spitalului de modificare a structurii, în sensul înfiinţării acestei unităţi pentru mari arşi.

Cele trei paturi funcţionau pentru tratarea pacienţilor cu arsuri în cadrul secţiei ATI din unitatea medicală menţionată.

A fost necesară modificarea structurii unităţii şi alinierea la reglementările normativului în vigoare în vederea aprobării funcţionării acestora pentru tratarea pacienţilor cu arsuri severe, precizează sursa citată.

„Toate spaţiile respectă acum reglementările Ordinului Ministrului Sănătăţii (OMS) nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri. Spaţiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură şi instrumentar de ultimă generaţie achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin acţiunile prioritare AP-ARSURI, în perioada 2019 – 2020”, se mai arată în comunicat.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, în prezent, la nivel naţional există 24 de paturi de adulţi pentru mari arşi, în spitale din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri