Caută
Close this search box.

VIDEO Sectorul agricol devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de la Bucureşti

Bursa de valori

Sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând din 1 martie 2021, a declarat, luni, Radu Hanga, preşedintele Bursei de la Bucureşti, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

De asemenea, BVB a început săptămâna pe verde.

Ne bucurăm foarte mult că sectorul agricol, care este unul dintre pilonii creşterii României, devine mai bine reprezentat, odată cu listarea Agroland la Bursa de Valori Bucureşti. Vorbim despre o companie locală, care a demarat afacerea din Timişoara şi a ajuns să opereze cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, acoperind aproape întreaga ţară. Avem aici un plasament privat, care s-a derulat la sfârşitul anului 2020, prin care Agroland a ridicat 7,9 milioane de lei de la investitori, făcând astfel primul pas către listarea la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este un partener al nostru deja prin faptul că a listat câteva emisiuni de obligaţiuni în valoare de peste 8 milioane de lei. Aş vrea să le mulţumesc brokerilor de la Tradeville, pentru că i-au ajutat şi pentru că ne ajută pe noi în a aduce cât mai multe companii către bursă. Tradeville este unul dintre cei mai activi brokeri pe care îi avem pe piaţa românească, un jucător independent care s-a mişcat foarte bine, în principal în zona digitală, fiind mereu în top ca număr de tranzacţii„, a punctat şeful BVB.

La rândul său, Horia Cardoş, acţionar majoritar şi director general Agroland, a afirmat că demersul de a intra pe piaţa de capital a demarat în urmă cu un an şi jumătate, iar din punct de vedere al afacerii anul 2020 a fost unul fast pentru companie.

„Această călătorie am început-o acum un an şi jumătate alături de partenerii de la Tradeville şi iată, astăzi, îşi arată primele roade. În urmă cu doi ani am început să lucrăm la conceptul care astăzi va fi principalul vector prin care ne vom dezvolta, atât ca număr de puncte de vânzare, cât şi ca cifră de afaceri. Este vorba despre conceptul pe care noi l-am numit Agroland Mega, care înseamnă deschiderea de magazine cu suprafeţe de peste 500 – 600 de metri pătraţi, care pot să expună mult mai multe produse şi, în consecinţă, putem să servim mult mai multe nevoi. Anul 2020 a fost unul fast din punctul nostru de vedere chiar dacă situaţia socială a fost destul de complicată”, a menţionat Cardoş.

Deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dedicată luni listării acţiunilor Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România.

Acţiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB şi sunt tranzacţionate sub simbolul AG.

Bursa a deschis pe verde prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni, iar la o oră de la debut tranzacţiile aveau o valoare de 14,94 milioane de lei (3,06 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, consemna o apreciere de 0,51%, iar indicele BET-Plus, care indică evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,52%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un plus de 0,42%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a urcat cu 0,51%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe creştere cu 0,41%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,39%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Transilvania Broker de Asigurare (+5,5%), Altur (+5,36%) şi Aerostar (+2,91%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Condmag (-5,56%), SSIF BRK Financial Group (-2,67%) şi IAR Braşov (-2,33%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri