Caută
Close this search box.

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Avem 678 de centre de vaccinare. Vor mai fi activate până la 1.137

vaccinare

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în prezent sunt active în ţară 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri, urmând ca numărul total al centrelor de vaccinare să ajungă la 1.137.

„Centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri – Pfizer, Moderna şi Oxford AstraZeneca – sunt şi vor fi activate în perioada următoare 1.137, cumulând un total de 1.571 de cabinete, de fluxuri de vaccinare. La acest moment sunt active 678 de centre, cu un număr cumulat de 990 de fluxuri.

După cum spuneam, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne – 30 de centre reţeaua MAI şi 22 de centre din reţeaua MApN care sunt active”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat, legat de deschiderea celor 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel naţional, că posibilitatea de programare va fi de miercuri, 10 martie, şi demararea activităţilor de vaccinare propriu-zisă din data de 15 martie.

„Aceste noi cabinete, 74 de cabinete, vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile, celor peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice şi cu dizabilităţi. Zilnic, în aceste noi cabinete se pot vaccina aproximativ 4.440 de persoane.

Practic, în total, pe toată perioada de 28 de zile în care sunt disponibile aceste locuri de programare pentru prima doză, putem asigura aproximativ 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina”, a declarat Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri