„O idee sumbră, care lovește și în seniori, și în tineri! În pensionari, pentru că le reduce dramatic dreptul la sănătate! Și în tineri, pentru că cei cu suflet îi vor ajuta ei, din banii lor, pe părinți și bunici, pentru tratamentele și analizele necesare, în locul statului!”

Astfe, Gabriela Firea aruncă bomba. Senatoarea PSD a spus care este planul guvernului pentru pensionarii români. Mai exact, potrivit acesteia, pe lângă faptul că pensiile acestora vor îngheța, aceștia nici măcar nu vor mai putea fi tratați după ultimul proiect propus de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea le dă pensionarilor cea mai proastă veste. Mai exact, senatoarea PSD susține că medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari, iar proiectul propus de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate ar favoriza acest lucru.

Totodată, Firea susține că Guvernul își dorește să reducă nivelul asistenței medicale în rândul pensionarilor, declanșând o operațiune ”îngrozitoare”

”Cei de la putere vor să reducă nivelul asistenței medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declanșat o operațiune îngrozitoare, care îi afectează dramatic pe pensionari. Vor să reducă drastic finanțarea sănătății pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacienții din această grupă de vârstă, deși aceștia reprezintă o categorie cu vulnerabilități și nevoi crescute”, a scris Firea pe Facebook.

În același timp, fostul primar al Capitalei a mai precizat că după ce guvernul a înghețat pensiile și a tăiat putearea de cumpărare a pensionarilor, acum Executivul vrea să taie și serviciile de sănătate, în plină pandemie de coroanvirus.

„Asta după ce tot guvernul le-a înghețat pensiile și le-a tăiat din puterea de cumpărare, iar acum le taie și din serviciile de sănătate, în plin vârf pandemic.

În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR lovește în vârstnici”, a mai scris ea.

Medicii de familie nu vor mai trata pensionari?

Totodată, Gabriela Firea menționează că prin proiectul propus de CNAS, medicii de familie vor fi descurajați să mai trateze pensionari, din cauza punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, în ciuda faptului că vârstnicii sunt cei care au nevoie de îngrijire medicală cu adevărat.

Senatoarea PSD a mai adăugat că social democrații sunt alături de pensionari, dar și de medici și cer retragerea proiectului în acest context .

“În proiectul Contractului Cadru și normelor acestuia, propuse de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari, prin scăderea punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, deși este evident că acești pacienți au nevoie acută de mai multă îngrijire medicală, mai ales în actualul context.

Prin noile reglementări se intenționează și realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibilă prevenția.

Suntem alături de pensionari și de medicii care cer retragerea acestui proiect de contract cadru.

Propunerile CNAS sunt de neacceptat în actualele condiții pandemice, pentru că distrug echilibrul precar în care se află sistemul de sănătate și expun unui pericol mortal persoanele în vârstă.

Este încă o dovadă că echipa noastră a avut dreptate, atunci când i-a acuzat pe guvernanți că taie banii de la sănătate. Dacă lăsau măcar finanțarea de anul trecut, nu apărea problema asta”, a mai completat Gabriela Firea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.