Caută
Close this search box.

Circulație de iarnă în Harghita: Zeci de TIR-uri au circulat cu dificultate pe DN 15

Zeci de TIR-uri au circulat cu dificultate, miercuri dimineaţă, pe DN 15, Topliţa – Borsec, în zona vârfului Creanga, din cauza ninsorii abundente.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, şoferii au avut dificultăţi în abordarea muntelui, a rampelor şi a pantelor, fiind ajutaţi de drumari şi de echipajele de poliţie pentru a-şi continua drumul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că se circulă anevoios în zona vârfului Creanga, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă şi pe alte drumuri din judeţ, cu precădere cele din zonele înalte.

Echipajele de poliţie fluidizează circulaţia, dar nu este exclusă o restricţionare a traficului, dacă vremea se înrăutăţeşte.

Echipajele de poliţie fluidizează traficul rutier, evident suntem pregătiţi, dacă se impune şi se dispune acest lucru, pentru restricţionarea traficului sau chiar închiderea lui pe anumite sectoare. Nu excludem nici această variantă, pentru că, iată, constatăm că încă ninge şi bate şi vântul, ceea ce s-ar putea să ne conducă şi la anumite restricţii. În orice caz, deocamdată fluidizăm, atenţionăm conducătorii auto, dacă este nevoie intervenim pentru închidere sau restricţionare trafic, după caz. Pe DN 15, pe vârful Creanga, se circulă anevoios, din cauză că stratul de zăpadă are câţiva centimetri, inclusiv pe carosabil, şi acolo se înaintează cu greutate„, a precizat Gheorghe Filip, potrivit Agerpres.

Acesta a recomandat şoferilor să nu se bazeze doar pe drumari pentru o circulaţie în siguranţă, ci şi pe propriile abilităţi de conducere şi pe măsurile preventive care trebuie luate în astfel de situaţii.

Circulăm cu viteză redusă, până la limita realmente a evitării oricărui pericol, viteza şi mai mult redusă în curbă, în pantă, unde autovehiculul este greu de oprit, păstrăm o distanţă îndestulătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa noastră şi, totodată, să manifestăm maximă prudenţă şi atenţie din punct de vedere al manevrării cu fineţe a volanului, fără mişcări bruşte, fără frână bruscă, în aşa fel încât frâna de motor să facă, dacă este posibil, ceea ce trebuie şi exclusă folosirea frânei de mână„, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei harghitene.

Judeţul Harghita se află, până marţi seara, sub incidenţa unui cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, de până la 60 km/h şi ninsoare spulberată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri