Caută
Close this search box.

Daniel Ghiţă a blocat şedinta Camerei Deputaţilor, pentru că a refuzat să poarte masca

daniel ghiţă

Ședința Camerei Deputaților de azi a fost blocată pentru peste o jumătate de oră: deputatul PSD Daniel Ghiță a refuzat să poarte regulamentar masca de protecție. În semn de solidaritate, și George Simion (A.U.R.) și-a dat jos masca.

Președintele de ședință, Cristina Prună USRPLUS), le-a cerut deputaților să respecte legea și să poarte corespunzător masca de protecție, având în vedere că deputatul PSD Daniel Ghiță stătea din nou sfidător, fără mască.

”Aș vrea să ă conformati, dacă nu, să părăsiți sala de plen. În caz contrar, mă văd nevoită să aplic sancțiuni, conform articolului 244. Corespunzător, înseamnă să vă puneți masca deasupra nasului, domnul Ghiță. Colegii nu au nici o scuză să nu poarte masca, vă rog să o purtați regulamentar”, a spus Prună.

Ghiță s-a ridicat în picioare, cu masca sub bărbie, și a început să vocifereze. Imediat, George Simion (AUR) s-a solidarizat cu Ghiță și și-a dat jos masca. „Doamna președintă, nu mai dați exemple numai de la PSD.

Domnul Bulai dată trecută nu a purtat masca. Eu am certificat medico-legal, adică adeverință medicală. Vă rog frumos să recitiți legea, apoi să veniți aici, să ne țineți lecții de morală. Dictatură USR PLUS”, a declarat Ghiță.

„Va atrag atenția că nu masca este importantă”, a spus Simion, de la tribună. Deputatul AUR Lucian Florin Pușcașu a spus, la rândul său, că a citit pe prospectele măștilor, pe care a încercat să le cumpere, că acestea nu protejează și că nu garantează că virusul nu va fi transmis.

„Există o lege, probabil, pentru portul măștii, dar nu se spune ce fel de mască, dacă port o astfel de mască sau dacă îmi pun un năvod la gură. Simbolic, trebuie să reprezint o persoană care vrea să poarte masca, fiindcă i se spune așa. La ce ne ajută masca asta nu a reușit nimeni să dovedească.

Pe toate prospectele măștilor, pe care am încercat să le cumpăr, scrie că nu mă protejează, scrie că nu se garantează nici un fel de netransmitere a virusului, dar dacă, simbolic, fac gestul de a pune masca, sunt apreciat ca fiind o persoană care vă respectă.

Din punctul meu de vedere, suntem în instituția numită Parlamentul României, care presupune un respect mult mai profund, nu unul formal. Nu masca dovedește respectul pentru această instituție, v-aș ruga să înțelegem și să discutăm lucrurile astea de la nivelul la care suntem”, a menționat Pușcașu.

Deputatul Filip Hăvărneanu (USRPLUS), care a filmat întregul incident, a ținut să menționeze că el s-a infectat chiar în Parlament.

„Nu putem să dezbatem legi pentru că ne certăm dacă să purtăm masca sau nu, parcă am fi grădiniță. Stăm de o jumătate de oră, pentru că Ghiță nu vrea să poarte masca.

Eu am luat Covid în Parlament, nu este plăcut să stai două săptămâni acasă și să îți îmbolnăvești familia. Ieri mai erau doar patru locuri la ATI”, a spus deputatul USRPLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri