Caută
Close this search box.

Ion Ţiriac propune DDB înfiinţarea Bursei Dinamo

ion ţiriac

Ion Țiriac (82 de ani), un nume de referință din sportul românesc, a acordat un interviu în exclusivitate, în care a vorbit și despre situația dramatică de la Dinamo, club care se zbate să evite retrogradarea în Liga 2.

Țiriac propune ca Dinamo să fie listată la Bursa de Valori, ceea ce ar reprezenta o premieră totală în fotbalul românesc. Modelul nu își găsește un precedent în România, însă a fost sau este folosit de marile puteri din fotbalul mondial: Manchester United, Juventus, Borussia Dortmund sau Benfica sunt câteva dintre cluburile de top listate la bursă.

Totuși, ipostaza prezentată de Țiriac pare una SF pentru Dinamo în momentul de față, una dintre condițiile pentru ca o societate să fie listată la bursă fiind să fi înregistrat profit în ultimii trei ani. Lucru care în Ștefan cel Mare nu e valabil.

„Am mai citit pe la dumneavoastră că în Bucureștiul ăsta e treaba cu Dinamo, că spectatorii au cumpărat…sigur că da! Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acțiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi. Cât crește Dinamo în viitor dacă e s-o iei pe bursă? Dar acum nu e pe bursă, și, dacă nu e, spectatorii vor într-un fel, am înțeles că niște spanioli internaționali vor în alt fel. Foarte complicat!

Din păcate, eu sunt unul care e totalitar. Exemplul meu cel mai mare a fost Ecclestone (n.a. – fostul boss din Formula 1). Avea toate circuitele din lume, le-a cumpărat pe toate, ca să n-aibă discuție. Apoi, avea toată industria. El plătea industria, el plătea piloții ca să aibă liniște, el plătea media”, a spus Țiriac, în interviul acordat Gazetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri