Caută
Close this search box.

„Jos pandemia!”. Un nou protest a avut loc în centrul Capitalei

protest

Câteva persoane, din rândul organizatorilor, au anunțat că acest protest se va încheia la Palatul Parlamentului, în ciuda unor voci, care cereau ca manifestanții să meargă la Palatul Cotroceni sau să se întoarcă în Piața Victoriei.

21.40: Protestatarii, la Palatul Parlamentului, au scandat „Libertate” şi „Jos cu teroriştii” și au avut pancarte, pe care scria „Nu vrem aer cu porţia”.

21.35: Liderul AUR, George Simion, a fost printre protestatarii care au mărșăluit prin Capitală. Simion a acuzat, într-o intervenție la Antena 3, că Guvernul „speculează cu rata de infectare”.

20.45: Mai mulți protestatari au pornit în marș spre Piața Izvor, spre Palatul Parlamentului. Potrivit relatărilor televiziunilor de știri, în Piața Victorie erau aproximativ 800 de persoane, la ora 20.00.

20.15: Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, speră ca protestul să se desfășoare fără incidente.

„Noi, momentan, recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acset lucru, încercăm evitarea declanșării oricărui eveniment nefericit”, a spus Romanescu.

20.05: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, a declarat că organizatorul manifestației a depășit numărul maxim de 100 de participanți și că vor fi aplicate sancțiuni contravenționale. Iacob a mai spus că nu au fost înregistrate incidente.

19.45: Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei, unde mai era prezent un grup de manifestanți. Participanții la protest scandau „Jos pandemia”, „Jos masca”.

18.47: Aproximativ 400 de persoane, care au protestat în Piața Universității, au plecat în marș spre sediul Guvernului, în Piața Victoriei. Coloana de protestatari este însoțită de jandarmi.

18.45: Mai multe evenimente, care invită oamenii la proteste, au fost anunțate pe rețelele de socializare. Punctul comun al acestora este că în București s-a dorit un protest, la care să participe oameni din toată țara. Orele de începere a evenimentelor: ora 16.00 și 17.00, în Piața Universității, orele 18.00 și 20.00, în Piața Victoriei.

„Așa nu se mai poate -România vine la București sâmbătă. Pe 3 Aprilie e timpul să ne ridicăm! Este imperios necesar ca pe 3 Aprilie să ieșim în stradă, să umplem Piața Universității și să cerem cu toții, într-un glas: STOP Restricțiilor, Minciunii și Austerității!”, este descrierea unui eveniment prezentat pe Facebook, pentru a mobiliza participanții.

La evenimentul de la Piața Victoriei, organizatorii au precizat că, „dacă ne strângem peste 10.000 de oameni pe event, ne vedem sâmbătă – dacă nu, înseamnă că n-avem cu cine și mai bine stăm acasă”.

Nu au strâns. La eveniment, au spus că participă 31 de persoane, iar alte 98 se declarau interesate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri