Caută
Close this search box.

Poliția poate plăti două milioane de euro pentru intervenția ratată de la Oneşti

oneşti

Fratele unuia dintre cei doi electricieni luați ostateci și omorâți la Onești, în apartamentul groazei, de asasinul Gheorghe Moroșan, vrea despăgubiri de la Poliția Română, pentru ce i s-a întâmplat lui Silviu Istoan, în vârstă de 38 de ani, pe 1 martie.

Paul Istoan, fotograf profesionist, s-a constituit parte civilă, în dosarul care urmează să se judece, și vrea de la Poliția Română daune de două milioane de euro, pe care o consideră vinovată de modul în care s-au desfășurat ostilitățile la Onești, încheiate tragic.

El și-a angajat un avocat de renume, Adrian Cuculis, apărător cu ajutorul căruia speră să obțînă pentru sine, dar și pentru familia neconsolată a fratelui său o sumă de bani importantă, care să compenseze moartea unui om total nevinovat.

„Suma am apreciat-o judecând efectele dezastruoase pe care le-a provocat moartea brutală a lui Silviu. Din cele două milioane de euro, suma de un milion de euro îi va reveni lui Paul, 500.000 de euro soției lui Paul și câte 250.000 de euro celor doi copii ai fratelui victimei. Este cea mai mare sumă cerută ca despăgubiri vreodată și avem toate atuurile să o obținem”, ne-a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Fratele victimei spune că poliția a acționat defectuos, de la forțe de ordine, negociator, trupe speciale și până la șefii poliției locale, lucru relevat și de verificările Poliției Române, fapt care a dus la eșecul operațiunii de salvare.

Paul Istoan s-a gândit și ce va face cu o parte din bani, dacă instanța îi va da câștig de cauză. Și anume, și-a propus să doneze o sumă importantă tocmai celor care nu au fost în stare să-i salveze viața fratelui său.

Nu oricum, ci pentru achiziționarea de echipamente de intervenție, dotări și chiar antrenamentele polițiștilor, astfel încât tragedii similare să fie evitate pe viitor.

Totodată, avocatul Cuculis a cerut procurorilor care se ocupă de caz să pună sechestru asigurător pe toate bunurile criminalului Gheorghe Moroșan, care se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu soția sa, complice, la rândul ei, la crimă.

Cealaltă familie îndurerată, a lui Dan Pătatu, bărbatul de 55 de ani ucis, la rândul său, în acel apartament, se va întâlni în cursul zilei de miercuri, 7 aprilie, cu avocatul Cuculis, în același scop, pentru solicitare de despăgubiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri