Tu quoque, Brute, fili mi! Primăria din Roma va restaura Largo di Torre Argentina, piaţa în care se află fostul templu antic, în care se crede că ar fi fost asasinat împăratul Iulius Cezar, în anul 44 î.e.n., informează DPA.

Lucrările de excavaţii în situl Largo di Torre Argentina vor începe „peste câteva săptămâni”, a declarat primarul capitalei Italiei, Virginia Raggi, în faţa reprezentanţilor presei locale.

Acel sit antic din centrul Romei se află la câţiva metri sub nivelul actual al străzilor din oraş. În piaţa menţionată se află ruinele provenite de la patru temple din perioada Republicii Romane, datând din secolul al IV-lea î.e.n. şi până în secolul I î.e.n.

După finalizarea lucrărilor, care vor fi cofinanţate de brandul de lux Bulgari, situl va deveni un nou obiectiv turistic, a declarat Virginia Raggi, conform Agerpres.

În prezent, zona în care se află ruinele celor patru temple arată ca un spaţiu neamenajat. Unii dintre vizitatorii din Roma cunosc acea piaţă mai degrabă pentru pisicile abandonate în acel perimetru decât pentru istoria sa milenară.

Potrivit informaţiilor oficiale, templele din Largo di Torre Argentina au fost examinate pentru prima dată în detaliu de către echipe de arheologi spre sfârşitul anilor 1920.

Generalul şi împăratul roman Gaius Iulius Caesar ar fi fost înjunghiat mortal de opozanţii lui în acea parte a oraşului Roma, în luna martie a anului 44 î.e.n.

Brandul de bijuterii de lux Bulgari a finanţat deja restaurarea Treptelor Spaniole din Roma cu o sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro în perioada 2015-2016.

Primarul Romei nu a precizat data la care situl restaurat va fi redeschis pentru public. Potrivit municipalităţii locale, lucrările vor dura aproximativ un an, iar compania Bulgari va contribui cu suma de 1 milion de euro.

În prezent, turiştii lipsesc aproape cu desăvârşire din Roma, din cauza pandemiei de COVID-19.

77 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here