Rușii susțin că Statele Unite ale Americii au recurs la măsuri „ostile” împotriva lor, astfel că amenință cu anularea summit-ului dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american, Joe Biden.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acțiunile SUA complică analiza situaţiei în baza căreia Putin să lua o decizie în favoarea întâlnirii cu Biden, scrie DPA și TASS, citate de Agerpres.

„Nu putem înţelege situaţia: vedem oferte verbale de cooperare în domenii de interes reciproc. Pe noi ne interesează ceva, pe americani ceva şi, în mod firesc, putem interacţiona. În acelaşi timp, la doar o zi după sau chiar simultan după astfel de afirmaţii, de fiecare dată intervin o acţiune pentru descurajarea Rusiei sau pur şi simplu măsuri ostile.

Aceasta complică analiza situaţiei de către partea rusă”, a declarat Peskov într-un interviu la televiziunea de stat, potrivit TASS.

La câteva săptămâni de când președintele SUA, Joe Biden, i-a propus lui Vladimir Putin să se întâlnească direct, într-o țară terță, în cursul acestei veri, Dmitri Peskov avertizează că o astfel de întâlnire ar putea avea loc doar în condițiile în care Rusia va fi tratată în mod echitabil de către SUA.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here