La mai puțin de o lună de la alegerile parlamentare din Bulgaria, parlamentul țării urmează să fie dizolvat de președinte, în contextul în care niciunul dintre partide nu a reușit să găsească o formulă de guvernare sau să formeze o coaliție.

Partidul Socialist Bulgar a anunțat că nu va încerca să formeze un guvern, iar după eșecul atât al partidului GERB, al actualului premier Borisov, dar și al partidului anti-sistem ITN, de a forma un guvern, pare că situația politică din Bulgaria intră în blocaj, conform Digi24.

În această situație, președintele țării, Rumen Radev, va trebui să dizolve parlamentul și să convoace alegeri anticipate, care ar urma să aibă loc în luna iulie. Socialiștii, ultimii care au primit un mandat de formare a unui nou guvern, spun că celelalte trei partide parlamentare au refuzat să intre într-o coaliție cu ei.

„Cele trei noi partide din parlament au arătat imaturitate politică, nu şi-au putut depăşi ego-ul. În această situaţie, în ciuda voinţei noastre pentru o schimbare, un guvern condus de noi, chiar şi unul temporar, este imposibil”, a declarat lidera partidul, Kornelia Ninova, în fața jurnaliștilor.

92 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here