Caută
Close this search box.

Ce fac și cum manipulează cei aduși în funcții de Liviu Dragnea – rămași și azi – și cum își dau salarii INCREDIBILE, cele mai mari din România!

clanul dragnea

Tupeu și minciuni fără margini într-o instituție nășită și creată, în formula actuală, de infractorul și pușcăriașul Liviu Dragnea, împreună cu fostul lui șef de partid Victor Ponta, în 2013, pe când cei doi au vrut neapărat să pună mâna și pe fotbalul românesc, pe lângă (infinit) de multe altele pe care le aveau deja.

Astfel, înaintea alegerilor de la Liga Profesionistă de Fotbal din noiembrie 2013 (când Băsescu încă mai abuza și trăgea toate sforile României, în celebra sa ”coabitare” cu premierul Ponta, pe care îl lăsa să facă orice și care se visa președinte), cei doi ”corifei” Dragnea&Ponta s-au întâlnit în mare secret, noaptea ca hoții, la un hotel din Capitală, cu șefii de cluburi din Liga I, amenințându-i că le taie toate finanțările și fondurile (prin președinții de consilii județene, primari și alte oficialități) dacă nu îl votează ca președinte al LPF pe Gino Iorgulescu, care dispăruse de mult din fotbal și care se înscrisese la alegeri în ultima zi, în ultimele minute, trimis fiind acolo de infractorul Liviu Dragnea.

Pentru lămurire totală, citiți aici cum au procedat pe atunci mafioții Dragnea și Ponta:

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/breaking-news-foto-ponta-liviu-dragnea-si-10-oficiali-ai-cluburilor-au-fost-la-sedinta-gino-iorgulescu-la-iesirea-din-hotel-sa-vedem-daca-o-sa-castig-nu-stiu-11679184

Apropo. Fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, ”celebrul” Mario, care s-a urcat la volan băut, 1,96 alcoolemie, dar și drogat cu cocaină, a ucis în 2019, cu bolidul său de lux, un tânăr de 24 de ani, tată a doi copii – victima stătea cu mașina la stop -, dar nici până azi nu a fost pedepsit de lege, ducând o viață de lux, cu banii foarte, foarte mulți ai tatălui, bine mersi, în străinătate!

Dar să revenim la LPF. Cu un an înainte de termenul la care expiră mandatul actualei conduceri, Liga Profesionistă de Fotbal invită cluburile, culmea ipocriziei și a tupeului! … să conducă singure instituția, după opt ani în care le-a ignorat.

La LPF vor fi alegeri pentru președinție în 2022, așa că administrația actuală a intrat deja în campanie pentru încă un mandat. Ce le promite celor 16 cluburi din eșalonul de elită: în curând se vor conduce singure.

Astfel, membrilor din Adunarea Generală li s-a explicat că vor fi înființate două comisii pentru ei: o comisie „business” și una „sport”.

Câte opt președinți ai cluburilor vor face parte din fiecare comisie. Componența fiecăreia va fi stabilită în urma unei votări.

Conducătorii din „business” și din „sport” vor putea, teoretic, să influențeze toate deciziile importante care au legătură cu prima ligă.

O democratizare a campionatului, una pe care secretarul general Ștefan le-o promite cu un an înaintea alegerilor și într-un moment în care cluburile au contestat tot mai des comportamentul avut de LPF în mandatele cuplului Gino Iorgulescu-Justin Ștefan.

Își dau salarii halucinante

Comentariile critice s-au referit mai ales la bugetul uriaș al instituției, unul pe care Liga Profesionistă îl consumă aproape numai cu salariile puținilor angajați pe care îi are.

LPF are 25 de angajați și plătește salarii de 9,1 milioane de lei, o sumă la care se mai adaugă cheltuieli cu terți în valoare de 1,4 milioane de euro.

Rezultă un venit mediul lunar de 6.000 de euro pentru fiecare angajat al Ligii. Există în instituție și salarii de peste 15.000 de euro, atât câștigă președintele Iorgulescu, secretarul general Ștefan. Ei sunt plătiți la nivelul celor mai buni fotbaliști din campionat.

Rețineți, salarii medii de 6000 euro lunar, adică cca 300 de milioane de lei vechi lunar, sume pe care le iau toși! Cum să nu vrea să rămână acolo?!

Doar CFR și FCSB își permit să suporte asemenea cifre și salarii pentru, atenție, fotbaliștii lor, nu pentru angajații clubului!

Asta în condițiile în care Liga Profesionistă de Fotbal nu are în subordine nici loturi naționale, nici comisii jurisdicționale, nici Comisia Centrală a Arbitrilor. De toate acestea se ocupă Federația Română de Fotbal.

7 la sută din valoarea drepturilor TV reprezintă comisionul pe care îl percepe LPF, adică două milioane de euro din totalul de 28,5 milioane de euro. Echipele ajung să încaseze întreaga sumă, de fapt, pentru că LPF oprește comisionul aferent dintr-un contract de sponsorizare avut cu o casă de pariuri.

LPF i-a supărat rău și cu VAR

Cluburile au fost nemulțumite de prestația Ligii Profesioniste și în „cazul VAR”. LPF insista că Federația era responsabilă de achitarea costurilor pentru implementarea arbitrajului video în prima ligă, din moment ce Comisia Centrală a Arbitrilor e un departament din FRF.

În urma negocierilor pe care le-au purtat instituțiile a rezultat că Liga o să contribuie și ea cu 250.000 de euro, jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor în folosirea VAR.

Valeriu Iftime s-a referit tocmai la salariile foarte mari din LPF atunci când a comentat subiectul acesta:

„Știți cum e situația? Bogații trebuie doar să scotocească prin buzunare ca să găsească niște mărunțiș, așa ar trebui să procedeze Liga pentru a avea banii pentru VAR. LPF oprește anual mai mult de două milioane de euro din drepturile TV!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri