Caută
Close this search box.

China a început să edifice baze militare în Africa de Vest

china

China acumulează capabilități militare pe coastele de vest ale Africii, generând riscuri de tip strategic, în zona Oceanului Atlantic, avertizează un oficial militar american de rang înalt, citat de agenția Associated Press, citată de Mediafax.

Generalul Stephen Townsend, șeful Comandamentului SUA în Africa, afirmă că Beijingul încearcă să obțînă acces în porturi din Mauritania și Namibia, unde ar putea staționa submarine și nave militare.

„China caută locuri pentru reinarmarea și repararea navelor. Aceste lucruri devin utile din punct de vedere militar în cazul unui conflict. China a stabilit deja prezența în Djibouti. Acum se orientează spre coastele Atlanticului și vor să creeze astfel de baze acolo”, a declarat generalul Stephen Townsend.

„Chinezii vor să ia prin surprindere Statele Unite în anumite țări din Africa. Proiecte în porturi, eforturi economice, investiții în infrastructură, acorduri și contracte pentru acces mai mare în viitor. (…) Au armament și muniție. Au adus vehicule de lupta. Cred că vor transferă și elicoptere de atac”, atrage atenția generalul american.

„Prezența militară chineză în zona Oceanului Atlantic mă îngrijorează foarte mult”, a subliniat șeful Comandamentului SUA în Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri