Caută
Close this search box.

Cum şi-a convins sociologul Gelu Duminică mama să se vaccineze

gelu duminică

Sociologul Gelu Duminică a povestit zilele trecute, într-o intervenție la Digi24, despre modul în care a reușit să-și convingă mama să se vaccineze, susțînând că a trebuit să apeleze la argumente de suflet, în condițiile în care, potrivit acestuia, pentru oamenii de vârstă, ei, „politicienii, nu prezintă încredere, mai ales politicienii de la nivel central”.

„Pentru astfel de oameni, politicienii nu prezintă încredere, mai ales politicienii de la nivel central. Trebuie să ne uităm la un conglomerat de cauze, atunci când vorbim de slaba vaccinare, care țin de slabă strategie de comunicare pe care am avut-o, proximitatea serviciului – noi ne-am așteptat ca omul să vină către serviciu, cu toate că unii nu pot sau fac eforturi foarte mari sau au costuri foarte mari pentru chestia asta și atunci refuză și nu au înțeles că unii nu acționează doar cu argumente raționale, ci mai degrabă cu argumente emoționale, care țin cu totul și cu totul de alte valori”, a spus Gelu Duminică, citat de Ziare.com.

Acesta a povestit cum a decurs ziua vaccinării pentru mama sa:

„Noi suntem 4 frați și 2 au fost reticenți în a o susține pe mama să se vaccineze, cu toate că ei înșiși s-au vaccinat. Mama, având un istoric medical destul de complicat, cel mai mare frate, chiar dacă prima dată m-a susținut, după care a zis ba poate totuși, Doamne ferește, să nu se întâmple vreun necaz.

Eu am fost singurul nebun din familie, beneficiez și de o relație extraordinară cu mama mea și ,în momentul în care am vorbit cu mama, mama a zis da, mămică. Și în dimineața vaccinării, când s-a îmbrăcat să se ducă, ceilalți frați au zis, băi, femeie, totuși unde te duci?

Și mama a zis: eu i-am promis lui Gelu, așa că mă duc. Însă mamei i-au fost suficiente argumentele pe care le-a înțeles, adică pentru ea nu conta mama, sănătatea publică, știi, e datoria morală… Hai să fim serioși, pentru oamenii ăștia contează foarte puțîn, pentru că mobilitatea lor este redusă.

Pentru că ei petrec foarte mult timp în casă, pentru că ei trăiesc pe ideea mie nu mi se poate întâmpla. Însă, în momentul în care mamei i-am dat argumente de suflet – puiule, uite, știi, ne luăm în brațe, ne pupăm, cum făceam noi, mama a zis – gata, mămică, se duce mama.

Gelu Duminică a subliniat cum, după ce s-au vaccinat, a putut să își imbrăţiseze din nou mama, pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar de Paște toată familia s-a reunit.

„Mama, după ce a făcut primul vaccin, frații mei mă sunau, rădeau, eu nu eram acasă, la Galați, acolo erau ceilalți trei frați ai mei atunci, pentru că s-au dus să vadă dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva. Și mama a fost pe baterii Duracell câteva zile, eu am râs cu ea.

Mama are probleme cardiace și probleme de respirație suficient de mari, destul de mari, cu stent, cu intervenții medicale. Și i-am spus, mami, ai să vezi că după aceea o să te simți chiar mai bine. (V-ați îmbrățișat?) O da, da.

Toată familia mea extinsă, cu frați, cu nepoți, este vaccinată, absolut toată familia mea. Frații mei erau reticenți pentru mama, ei înșiși și-au făcut vaccinul”.

„Acum, de Paște, că suntem toți vaccinați, am fost acasă și am stat pentru prima dată în ultimul an de zile, exact așa cum o făceam odată, am stat la masă, ne-am pupăcit, am cântat, lucruri pe care le făceam și înainte de pandemie, dar pe care, din păcate, în timpul pandemiei le-am făcut cu foarte multe restricții.

Am stat în poalele mamei, nu am ținut-o la piept, mama mea m-a mângâiat, dar niciodată nu m-a pupat, aveți cuvântul meu de onoare. Eu am simțit chestia asta că o mare problemă, mama mea a simțit asta că o mare problemă.

Dar eram conștienți că o facem unii pentru ceilalți. Fratele meu, care e superdiabetic de 30 de ani și operat de 2 cancere, s-a dus și s-a vaccinat din dorința de a susține sănătatea mamei, și a făcut-o cu AstraZeneca, în condițiile în care era pe piață toată nebunia.

Citez din fratele meu – mă vaccinez și cu nino-nino, dacă asta înseamnă că trebuie să o protejez pe mama. Și s-a dus și s-a vaccinat”, a povestit Gelu Duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri