Caută
Close this search box.

Flota aero a Rusiei la Marea Neagră va fi întărită cu avioane Suhoi 35

su-35

Regiunea Militară Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse va fi întărită cu avioane de vânătoare Su-35. Este planificat ca primele aparate de acest tip să fie introduse în înzestrarea unui regiment de aviație din Regiunea Rostov.

Avioanele de vânătoare Su-35 vor rămâne cele mai avansate aeronave din Federația Rusă, până la apariția în masă a avioanelor Su-57 din generația a cincea.

Su-35 va putea acoperi coasta Mării Negre, Crimeea și Caucazul de Nord. Experții militari ruși apreciază că plasarea lor în zonă are ca obiectiv determinarea reducerii activității NATO în Regiunea Mării Negre.

După cum a declarat pentru Izvestia o sursă din mediul militar, cu noile avioane de vânătoare Su-35S va fi dotată o escadrilă aparținând Regimentului 31 Aviație de Vânătoare din Millerovo (Regiunea Rostov). Pregătirea piloților pentru avioanele de acest tip a început deja. Anterior, în Regiunea Militară Sud nu au existat avioane de vânătoare Su-35S. În prezent, în înzestrarea regimentului se află avioane de vânătoare Su-30SM.

În luna decembrie 2020, militarii ruși au primit un lot format din trei avioane de vânătoare Su-35S. Unul dintre acestea a rămas în Extremul Orient, iar alte două au zburat la Lipetsk, la Centrul 4 întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant.

Cu cele trei aparate a fost încheiată realizarea unui contract semnat în anul 2015 pentru 50 de aeronave din producția de serie. La forumul Armata-2020, Ministerul rus al Apărării și corporația Irkut au realizat o nouă înțelegere privind livrarea suplimentară de avioane de vânătoare de tip Su-35S.

Reprezentanții armatei nu au precizat numărul de aeronave și nici alte detalii legate de contract. Însă ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că noua comandă are o valoare de aproximativ 930 de milioane USD (70 de miliarde de ruble).

Potrivit expertului militar Viktor Murakhovsky, desfășurarea avioanelor de vânătoare avansate în Regiunea Militară Sud reprezintă o continuare a măsurilor necesare pentru consolidarea grupării intercategorii care se formează acolo.

„O astfel de grupare face posibilă impunerea prin mijloace non-strategice și non-nucleare a unei restrângeri a activităților statelor NATO din regiune”, a declarat Viktor Murakhovsky pentru Izvestia.

„Nu este un secret faptul că Alianța Nord-Atlantică implică în activitățile sale în direcțiile strategice sud-vest și sud nu numai țările blocului, ci și o cooperare activă a acestora cu Ucraina și Georgia. De fapt, în fiecare zi, avioanele de cercetare și vehiculele aeriene fără pilot ale țărilor din alianță sunt situate în apropierea frontierelor noastre aeriene peste Marea Neagră, lângă Crimeea sau coasta caucaziană”, a spus expertul.

„Rusia nu poate asista indiferentă la astfel de activități și trebuie să-și mărească forțele pentru a respinge posibilele provocări și cu atât mai mult agresiunea NATO. Aceste măsuri vizează întărirea forțele noastre aeriene din Regiunea Militară Sud, precum și gruparea de arme combinate. Adversarii au luat și ei o serie de măsuri împotriva forțelor noastre din Crimeea și din alte zone operaționale”, a precizat Viktor Murakhovsky.

„Avem deja avioane de vânătoare de tip Su-57, însă producerea lor în masă tocmai a început, în timp ce Su-35 înarmează regimente întregi”, a declarat pentru Izvestia fostul comandant al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general locotenent Valery Gorbenko.

„Capacitățile unității militare care va primi avioanele de vânătoare Su-35 vor crește în ceea ce privește raza de acțiune și armamentele. Acestea sunt considerate avioane de generație 4++, deci pot rezista la aproape toate tipurile de avioane NATO”, a spus Gorbenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri