Caută
Close this search box.

Interes maxim în România. SUA lansează un sistem defensiv de un miliard de dolari

sistem defensiv

Sistemul spațial denumit SBIRS GEO 5, construit de Lockheed Martin, care a costat un miliard de dolari, a fost lansat de la baza aeriană Cape Canaveral, din Florida.

El este o santinelă globală pentru NATO, inclusiv România, împotriva amenințărilor rachetelor balistice din întreaga lume.

Satelitul dispune de senzori în infraroșu, care pot detecta și urmări toate lansările de rachete, comunicând în timp real forțelor aeriene americane și aliate asupra unui atac iminent, potrivit Space Flight Now.

SBIRS GEO 5 a fost plasat pe orbita Pământului, la peste 36.000 de kilometri altitudine, în zona ecuatorului, alăturându-se unei întregi flote de sateliți răspândiți deasupra întregii lumi.

„Capacitatea SBIRS îi va permite să devină cu adevărat un gardian împotriva amenințărilor globale cu rachete balistice”, a declarat colonelul Erin Gulden, directorul misiunii de la Space Force and Missile Systems Center.

Nevoia de sisteme SBIRS nu a fost niciodată mai importantă ca acum”, a declarat Tom McCormick, managerul programului. Satelitul lansat cântăreşte 4.850 kg și e cel mai avansat model construit vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri