Caută
Close this search box.

Moscova susţine că SUA mizează pe epuizarea potenţialului nuclear al Rusiei

vladimir putin

federaţia Rusă crede că Statele Unite încearcă să obțînă hegemonia totală, privind puterea militară, pe plan mondial, dovadă că Pentagonul are peste 800 de baze, în întreaga lume.

Vladimir Putin este convins că acest lucru nu se va întâmpla niciodată și va menține echilibrul strategic.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Maria Zakharova, a evaluat eforturile recente ale președintelui SUA, Joe Biden, pentru extinderea infrastructurii anti-rachetă a Pentagonului, alocand 18 miliarde de dolari pentru noi interceptoare în Alaska, potrivit Newsweek.

Oficialul de la Moscova a argumentat că acest proiect, alături de noile sisteme defensive și ofensive ale Americii, desfășurate în străînătate, „pot duce la consecințe grave în sfera securității”.

„Astfel, se răstoarnă echilibrul strategic al puterii în lume și se stimulează o cursă a înarmărilor, inclusiv a rachetelor. Statele Unite se străduiesc să obțînă o dominație absolută în domeniul militar și se bazează pe epuizarea potențialului nuclear al Rusiei, cu accent pe crearea unui sistem global de apărare antirachetă”, a completat Zakharova.

Oficialii Ministerului de Externe susțîn că Rusia este pregătită să facă față presupuselor planuri ale SUA cu inovații proprii. Moscova intenționează să acționeze conform planurilor lui Vladimir Putin, pentru a asigura o coexistență internațională fără conflicte, mențînând echilibrul puterii și stabilitatea internațională strategică.

Peste 70.000 de soldați americani operează în Europa, inclusiv în țările NATO, care se învecinează cu Rusia. În două astfel de state, România și Polonia, SUA au implementat sisteme antirachetă avansate.

La rândul său, Putin a urmărit să dezvolte sisteme de arme nucleare de ultimă generație, considerate invincibile pentru apărarea modernă din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri