PSD a postat pe Facebook, de 1 Mai, un mesaj de mulțumire adresat românilor care muncesc, însă în fotografia care însoțește mesajul apare un grup de ruși.

Fotografia a fost descărcată de pe o bancă de imagini de pe Internet. Astfel de fotografii pot fi utilizate contra cost sau gratuit, în scopuri comerciale.

Conform motorului de căutare TinEye, fotografia a fost încărcată pentru prima dată, în 2016, într-o bancă de imagini din Rusia, apoi pe numeroase alte site-uri similare.

Apoi, persoanelor din fotografie le-au fost adăugate măști, pentru a fi actualizată.

Fotografia a fost utilizată și pe site-ul Asociației pacienților cu glaucom din Argentina.

Nu este pentru prima dată când PSD folosește imagini realizate în alte țări, pentru a-și promova mesaje legate de România.

În 2019, în campania de la europarlamentare, pe site-ul în care PSD își prezintă realizările, guvernarepsd.ro, liderii partidului se lăudau că au modernizat și gara din Târgu-Mureș, prezentând însă o fotografie cu o gară din Ucraina.

„Un proiect finalizat la începutul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tîrgu Mureș se aliniază acum la standardele vestului Europei”, anunțau pesediștii, pe site-ul guvernarepsd.ro.

Însă fotografia nu reprezintă gara din Târgu-Mureș și nu este făcută nici măcar în România. Gara respectivă este de fapt în Kiev, Ucraina.

Imaginea a fost preluată de pe Shutterstock, un portal de pe care se pot cumpăra fotografii frumoase. În realitate, așa arată gara din Târgu-Mureș.

106 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here