Caută
Close this search box.

Un englez i-a construit unei lebede cuib pe o plută, după ce 10 ani toate ouăle i-au fost distruse de inundații sau mâncate de vulpi

Un bărbat din Marea Britanie a construit un cuib pe o plută, după ce ani la rând ouăle pe care lebăda le depunea erau mâncate de vulpile din zonă sau distruse de inundații. Ideea sa a dus în final la apariția a opt pui de lebădă, relatează BBC.

Rob Adamson locuiește în St Ives, Cambridgeshire, în regiunea de est a Marii Britanii și timp de zece ani, în apropierea casei sale, o lebădă și-a făcut cuib și depunea ouă, care erau însă distruse de fiecare dată de animale sălbatice sau de inundații.

Omul a decis să construiască o plută pentru a salva cel din urmă cuib făcut de pasăre, după ce a constatat că nivelul apei din zonă a început din nou să crescă, riscând ca ouăle să fie luate iar de inundații.

Adamson a povestit cum pasărea devenea „cea mai nefericită lebădă” ori de câte ori își pierdea cuibul, așa că a hotărât să-i vină în ajutor.

„M-am plimbat în jurul zonei de agrement, unde se afla cuibul, ca un tată căruia urmează să i se nască primii copii”, a mai spus el.

„Când i-am văzut că încep să crape ouăle și să iasă am fost atât de fericit. E ca și cum ai câștiga la loterie”, a continuat bărbatul.

Rob Adamson, în vârstă de 42 de ani, a luat măsuri și împotriva animalelor sălbatice, astfel că a construit un gard în jurul cuibului, pentru a ține vulpile la distanță.

„Urmau să moară toți dacă nu luam măsuri, pentru că nivelul apei creștea de la o oră la alta. Nu puteam să mă culc cu gândul ăsta. Știam că voi regreta dacă nu fac nimic pentru a-i salva”, a mai declarat bărbatul, pentru sursa citată.

Domnul Adamson, cunoscut de vecini ca „omul lebedelor”, a crescut în trecut o altă pasăre, un mascul care fusese abandonat, pe care l-a numit Sid. Deși a încercat să-l elibereze în sălbăticie, Sid a continuat să se întoarcă la locuința bărbatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri