Caută
Close this search box.

Discuţii Biden – Putin. Ruşii vor să aibă acces la baza de la Deveselu

deveselu

La summitul care va avea loc săptămâna viitoare, între președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin, Federația Rusă va reitera poziția sa, privind un moratoriu în ceea ce privește instalarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune, scrie DefenseRomania.ro.

Rusia a mai solicitat în urmă cu câțiva ani, prin vocea președintelui Putin, un moratoriu privind desfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa, precum și în alte regiuni ale lumii.

Astfel, șeful diplomației de la Moscova a confirmat că Putin și Biden vor aborda și acest subiect. Sunt vizate instalațiile americane din România și Polonia. În ceea ce privește moratoriul, Serghei Lavrov spune că președintele francez Emmanuel Macron susține o asemenea idee.

Președintele american Joe Biden a pornit către Regatul Unit, prima etapă a turneului său în Europa, unde urmează să participe la summitul G7, înaintea unei întâlniri foarte așteptate cu președintele rus Vladimir Putin în Elveția, relatează AFP.

Înainte de decolarea Air Force One, Joe Biden a dat asigurări că le va transmite „în mod clar lui Putin și Chinei că Statele Unite și Europa sunt sudate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri