Caută
Close this search box.

Joe Biden l-a felicitat pe noul premier al Israelului, Naftali Bennett

joe biden

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a felicitat pe noul premier al Israelului, Naftali Bennett, după ce Knesset-ul (Parlamentul) israelian a votat învestirea noului cabinet. Guvernul israelian va fi condus prin rotaţie de Naftali Bennett şi Yair Lapid, informează AFP.

Naftali Bennett este liderul partidului israelian de extremă-dreapta Yamina.

Prin votarea noului cabinet israelian, fostul premier Benjamin Netanyahu a fost înlăturat de la putere după 12 ani de mandat în care a exercitat funcţia de şef al Executivului de la Tel Aviv.

Naftali Bennett a depus jurământul de prim-ministru al Israelului, după ce câștigat încrederea parlamentului cu doar un vot mai mult decât cele împotrivă – 60 la 59, potrivit Digi24.

După patru tururi de scrutin în doi ani, noul Cabinet condus de Bennett pune capăt unui blocaj politic care a ținut mult timp și face loc celei mai diverse coaliții din istoria Israelului, inclusiv primul partid arab care intră în guvern. În discursul său dinaintea votului din Knesset, Bennett a sărbătorit diversitatea și a avertizat privind polarizarea din stat.

Citește și: VIDEO ”Multumesc cetățenilor din Israel”, este mesajul postat de Benjamin Netanyahu

Pe baza acordului, premier va deveni Naftali Bennett, timp de doi ani, urmând ca în 2023, Lapid să preia funcția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri