Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu crede că Pedro Sanchez a învăţat pe repede româna, pentru întâlnirea cu el

ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să precizeze în ce limbă a vorbit cu premierul Spaniei, la Berlin, după ce Cristian Ghinea a afirmat că „Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european și aduce iar vești catastrofale legate de PNRR, a vorbit prin semne, că nu știe boabă de limbi străine”.

„Cred că domnul prim-ministru al Spaniei și domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învățat repede românește, ca să mă pot înțelege cu domniile lor”, a răspuns Ciolacu.

„Fiecare comisar european – eu m-am văzut cu domnul Gentiloni, nu m-am văzut pe holuri, m-am văzut la sediul și al democraților germani (sic!), unde am fost invitat și eu, și domnia sa, unde l-am și întrebat dacă pot spune public acest lucru – unde mi-a declarat foarte clar că Planul Național de Redresare și Reziliență al României e foarte departe, până când va termina analiza și va fi aprobat de către Comisie.

Până acuma, se pare sunt 10 state care au trecut, primele două state fiind Portugalia și Spania, amândouă cu prim miniștri social-democrați. Cu domnul Sanchez chiar am stat de vorbă. Ca să terminăm și asta, cu limbile străine: cred că domnul prim ministru al Spaniei și domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învățat repede românește, ca să mă pot înțelege cu domniile-sale (n.n.: corect era domniile-lor).

Domnul Sanchez, eu l-am felicitat pentru faptul că a fost al doilea Plan de Redresare și Reziliență, cel al Spaniei aprobat, deja Spania a primit avansul ceva zeci de miliarde, pe care începe deja să le implementeze în reformele din Spania.

L-am felicitat, dar l-am și compătimit, mă uitam la dânsul. nici nu știam, să-i spun, să nu-i spun, ‘Domle, vezi că te-ai cam păcălit, așa am aflat eu, de la Iohannis, te-ai păcălit că te-ai grăbit’. Cum poți să ieși tu, președintele României, să spui ‘E bine să întârzie’?”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Șeful PSD a mai afirmat că cel mai probabil în luna octombrie va fi aprobat de Comisia Europeană Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Dacă se menține acest calendar, ajungem cu el până în octombrie, va fi aprobat. Cred că vom fi unul dintre ultimele state. Poate domnul Cîţu va avea înțelepciunea să-l schimbe pe domnul Ghinea, cel puțin după Congres, dacă moțiunea de cenzură nu trece”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu a continuat ironiile la adresa ministrului Fondurilor Europene, spunând despre Cristian Ghinea că „are un potențial de creștere, fiind ministrul zero”.

PSD a postat un comentariu în limba engleză, pe pagina de Facebook a ministrului Investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, după ce acesta a ironizat întâlnirile de la Berlin ale lui Marcel Ciolacu.

„Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european și aduce iar vești catastrofale legate de PNRR. A vorbit prin semne, că nu știe boabă de limbi străine. Procesul de evaluare a PNRR merge bine.

Dacă Ciolacu ar avea un dram de onoare ar răspunde la pariul public lansat de mine: discutăm cu demisiile pe masă. Restul e gargară. #OnoareLaPSD?”, a scris Ghinea, pe Facebook.

PSD a ținut să îi lase ministrului un comentariu pe pagină, scriind în limba engleză că acesta „nu suportă adevărul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri