Povestea femeii din Africa de Sud care a născut 10 copii la începutul acestei luni este falsă, a stabilit o anchetă oficială, citată de BBC. Nici un spital din provincia unde locuiește aceasta nu are în evidență o astfel de naștere.

Mai mult, testele medicale arată că aceasta nici măcar nu a fost însărcinată recent. Femeia în vârstă de 37 de ani este ținută sub observație și va primi sprijin psihologic.

Nu se cunosc motivele fabricării acestei povești. Site-ul de știri care a relatat primul despre sarcina extraordinară susține în continuare că nașterea este reală și că a avut loc în 8 iunie, la spitalul din Pretoria.

În plus, site-ul susține că personalul medical care neagă acest eveniment nu ar fi fost pregătit pentru nașterea celor zece copii și încearcă să-și acopere neglijența.

Dar chiar presupusul tată al celor 10 bebeluși spune că încă nu și-a întâlnit copiii. El crede că totul este o farsă și le-a cerut oamenilor să nu mai doneze bani femeii.

Gosiame Sithole, care are gemeni în vârstă de șase ani, locuiește împreună cu partenerul ei, Teboho Tsotetsi, la Thembisa, un oraș muncitoresc din provincia Gauteng, lângă Johannesburg.

Ei mergeau la aceeași biserică cu Piet Rampedi, redactorul șef al Pretoria News, pe care l-au cunoscut în decembrie. În mai, se presupune că el a intervievat cuplul, care ar fi spus că așteaptă opt bebeluși, iar o fotografie o arată pe Sithole, care pare gravidă.

În 8 iunie, site-ul a anunțat nașterea a 10 bebeluși, cu doi mai mulți decât așteptau inițial părinții. Publicația îl cita ca sursă pe presupusul tată, Teboho Tsotetsi. Bărbatul a spus însă ulterior că a primit vestea de la partenera lui, printr-un mesaj, dar că el nu a avut acces în spital, din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

La rândul său, Piet Rampedi spune că s-a bazat pe mesajele pe care le-a primit pe WhatsApp de la Tsotetsi și că nu a avut nicio confirmare de la spital în acest sens.

Primarul localității a confirmat nașterile atunci când presa a publicat povestea. Un purtător de cuvânt al guvernului a spus însă ulterior că primarul s-a bazat doar pe spusele familiei, dar că nimeni nu a văzut copiii încă, informează Digi24.

Povestea a atras suspiciuni pentru că site-ul nu a putut să precizeze la ce spital s-au născut bebelușii, iar mai multe spitale din Gauteng au negat implicarea lor. La o săptămână, soțul femeii a raportat dispariția ei și a cerut oamenilor să oprească donațiile.

Între timp, asistenții sociali au reușit să o găsească pe Sithole, care a fost internată în spital. Femeia, în vârstă de 37 de ani, este ținută sub observație, pentru a stabili dacă este sănătoasă mintal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here