Caută
Close this search box.

Florin Cîțu l-a căutat pe noul FENOMEN al înotului mondial, David Popovici

Premierul Florin Cîţu l-a felicitat pe înotătorul David Popovici (CSA Steaua), care a câştigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanţele excepţionale obţinute la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma! Eşti un campion! La doar 16 ani ai stabilit aseară un nou record mondial la proba de 200 metri liber, ai dovedit că perseverenţa şi pasiunea sunt căile sigure către performanţă. Mult succes, David, la proba la care vei participa astăzi, dar şi la următoarele!”, este mesajul transmis de premierul României.

Înotătorul David Popovici a câştigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 şi şi-a trecut în palmares a treia medalie la competiţia găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ştafeta de 4×100 m liber şi aurul de la 100 m liber, cu un nou record mondial de juniori, al doilea după cel de la 100 m liber!

Calificat lejer de dimineaţă în semifinale (timp 1:50.01), la 200 metri, David Popovici a intrat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – şi a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Înainte de finala de la 200 m liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu s-a calificat în ultimul act de la 50 m. Fără să forţeze, David a obţinut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – şi va evolua duminică, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 m liber, de la ora 20.34.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri