Jurnalistul Ion Cristoiu demonstrează că albul e negru şi noaptea este zi, în ceea ce priveşte alegerile legislative anticipate care tocmai au avut loc în Republica Moldova.

„Această abordare emoţională, care a transformat presa în trompetă de chibiţ de galerie, s-a putut ăntâlni în comentarea succesului în alegerile din Republica Moldova a PAS, formaţiune prezidenţială pusă la lucru, ca şi la noi, de preşedinte, pentru a avea Partidul Meu”, a spus Cristoiu pentru Mediafax.

Ion Cristoiu în continuare: „Presa noastră a prezentat Rusia ca pe o forţă malefică de temut, care a influenţat alegerile din SUA, a destabilizat multe ţări din Est prin intermediul serviciilor sale secrete văzute atotputernice”.

În fine, abracadabranta logică este aici:

… din punct de vedere militar, pentru Rusia, pericolul numărul unu rămâne unirea Basarabiei cu România. ţară membră NATO. În acel moment, graniţa NATO se apropie de Moscova. Alegerile din Republica Moldova au înmormântat pentru totdeauna ideea unionistă.

Partidele unioniste au obţinut scoruri incredibil de mici. Maia Sandu nu e o unionistă. Dimpotrivă. Absenţa temei unirii din programul ei electoral n-a fost o viclenie de moment. Pur şi simplu, ea nu vede viitorul Basarabiei altfel decât ca un stat independent, puternic în Europa, concurând chiar România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here