Caută
Close this search box.

Poliţiştii care au oprit circulaţia în timpul aterizării elicopterului american, premiaţi de Lucian Bode

Ziua Ministerului Afacerilor Interne a fost sărbătorită luni, fiind organizată o ceremonie în cadrul căreia angajaţii cu merite deosebite au primit Emblema de Onoare a MAI.

Printre cei premiaţi s-au aflat cei doi poliţişti de la Rutieră – comisar Beinur Cojocariu şi agent principal Ion Adrian, care au reuşit joia trecută să oprească la timp traficul rutier în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, în timpul aterizării forţate a elicopterului militar american.

Au mai fost premiaţi, potrivit Agerpres, agent-şef adjunct de poliţie Dragoş Ionuţ Creţu de la Poliţia Municipiului Sebeş – Secţia 7 Poliţie Rurală Sebeş şi agent-şef adjunct Cosmin Horea Pop de la Biroul Rutier, care au reuşit să reţină şi să găsească un bărbat extrem de periculos, care se ascundea în pădure, în apropierea localităţii Răhău, după ce ucisese un bărbat şi înjunghiase o femeie.

  • agent principal Andrei Moldovan – a dat dovadă de iniţiativă şi curaj în timpul unei acţiuni dificile organizate într-o zonă greu accesibilă din Munţii Rodnei în scopul prinderii în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni la regimurile armelor şi muniţiilor şi vânătorii.
  • subcomisar de poliţie Cristian Pavelescu şi agent principal Constantin Vătăjelu – au fost implicaţi în operaţinea de salvare a unui copil al cărui tată ameninţa că aruncă în aer apartamentul din Piatra Neamţ în care se aflau.
  • agent de poliţie Tony Ionuţ Popescu din cadrul IPJ Dolj – a contribuit la salvarea a două femei care erau sechestrate într-un apartament de un bărbat.
  • agent-şef de poliţie Antal Mihaly Simon – a intervenit pentru salvarea unui bărbat dintr-un apartament în care izbucnise un incendiu.
  • Foto:  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
  •  agent-şef principal de poliţie Silviu Stan – a avut o implicare deosebită în proiectul de pregătire a echipelor canine în detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2.
  • comisar de poliţie Dan Burzo de la Poliţia de Frontieră – Serviciul Teritorial Satu Mare – a destructurat două reţele de trafic de migranţi care acţionau pe zona de nord-vest a României. Totodată, a participat în calitate de organ de constatare în documentarea a 20 de dosare penale pe linia trecerii frauduloase a frontierei de stat de către persoane de origine afro-asiatică, fiind cercetate un număr de 103 persoane.
  • comisar de poliţie Vlad Dragu de la Poliţia de Frontieră pe linia migraţiei ilegale, agent de poliţie Răzvan Mircea Mili de la Poliţia de Frontieră – în perioada în care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, comisar-şef de poliţie Ioan Oniga de la Poliţia de Frontieră, agent-şef adjunct de poliţie Mihai Laurenţiu Văduva de la Poliţia de Frontieră, plutonier adjutant şef Ionuţ Gălăţeanu, plutonier adjutant George Laurenţiu Lie – s-a implicat în salvarea unei femei care a încercat să se sinucidă,plutonier adjutant Petre Dumitru Valtizan de la IGSU, plutonier adjutant Mitică Dumitru de la IGSU – a participat la o intervenţie de salvare a unei persoane aflate în pericol de înec în râul Dâmboviţa, căpitan Tudor Deleanu (IGJR) – de-a lungul carierei, a condus mai multe acţiuni de salvare pe traseele marcate sau nemarcate din Masivul Piatra Craiului.
  • plutonier adjutant Silviu Lucian Jica, plutonier major Constantin Lazăr şi plutonier major Florin Georgian Macovei (IGJR) – în seara zilei de 26 iunie, fiind planificaţi în serviciul de Ordine Publică, ca Patrulă de Intervenţie, pe raza localităţii Bârlad, au acţionat în sprijin la solicitare Poliţiei Bârlad şi au intervenit pentru a imobiliza şi deposeda de arme albe, respectiv două securi, un bărbat care ameninţa localnicii şi organele de ordine.
  • sergent major Leonid Ionuţ Carabă (IGJR), căpitan Mircea Răzvan Iudean, maistru militar Florin Melinte şi căpitan Irinel Ionuţ Voicu de la IGAv – cei trei membri ai echipajului unui elicopter SMURD, aflat în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Târgu-Mureş, au intervenit în zona montană a oraşului Brezoi pentru a salva un bărbat care căzuse de la o înălţime de aproximativ 5 metri într-o zonă greu accesibilă, inspector de poliţie Mădălina Bereş de la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti – a fost desemnată portdrapelul României la festivitatea de deschidere la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri