Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis un mesaj pe Facebook, în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în anul 1803. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea.

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă.

A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual.

El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

După valul de ironii de pe rețelele sociale, Raluca Turcan a editat postarea renunţând la urare.

Raluca Turcan explică într-un mesaj pe Facebook de ce i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, deși acesta a decedat în 1803.

Ministrul Muncii adresează mesajul oamenilor „de bună-credință care vor să îl citească” și scrie că „în fiecare an, de 15 ianuarie, spunem La Mulți Ani, Mihai Eminescu”.

La fel s-a întâmplat și acum, când la data de 26 iulie marcăm 300 de ani, de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, precizează ministrul. La finalul postării, Raluca Turcan îi atacă pe „baronii PSD cu 4 clase”, cărora le transmite că vor avea și ei muzeul lor – Muzeul Jilava – și le urează „La Mulți Ani cu executare!”.

Așadar,

Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.

Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.

Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.

Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!

Lor, “La Mulți Ani” cu executare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here