Caută
Close this search box.

Stelian Ion: Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să pună pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ

usr plus

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat luni că Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară pentru a discuta proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după ce a fost primit în acest sens un aviz favorabil din partea Comisiei de la Veneţia, subliniind că aşteaptă ca Senatul să pună pe ordinea de zi acest proiect săptămâna viitoare.

„Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nici o grijă, pentru că are soluţiile corecte propuse de Guvern şi vreau să îi mulţumesc premierului Florin Cîţu pentru sprijinul faţă de acest proiect.

De altfel, în programul de guvernare este prima măsură de la capitolul Justiţie care ar fi trebuit luată. Proiectul a fost blocat în Parlament.

Deci varianta corectă ar fi cea propusă de Guvern şi acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliţie miercuri. Am stabilit la întâlnirea anterioară în cadrul coaliţiei că se va propune sesiune extraordinară pentru a rezolva această problemă, pentru a desfiinţa SIIJ, în maximum două săptămâni de la primirea avizului. Iată, astăzi, am primit avizul.

Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare deja ar fi de aşteptat o sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ. (…) Sunt chestiuni importante, care vor fi analizate, desigur, în zilele următoare, toate paragrafele acestui aviz, care are nu mai puţin de 14 pagini. Solicit aşadar colegilor senatori să ia degrabă, aş spune, în discuţie acest proiect, să dea raport în Comisia juridică şi mai departe să se dea un vot final în cadrul Senatului”, a declarat Stelian Ion, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a precizat că se aşteaptă ca Senatul se se întrunească săptămâna viitoare, subliniind că acum nu mai sunt argumente pentru a nu desfiinţa SIIJ.

„Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să se întrunească şi să pună pe ordinea de zi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Este o chestie asumată deja în coaliţie, având şi aceste argumente, eu cred că nu mai sunt alte argumente care ar putea împiedica acest demers.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru deja s-ar ridica mari semne de întrebare faţă de respectarea programului de guvernare, faţă de argumentele reale pe care le-ar putea invoca unii sau alţi actori din sistemul judiciar, pentru că au fost criticate unele propuneri şi însăşi desfiinţarea SIIJ a primit anumite critici din partea unei părţi a sistemului judiciar, dar şi din partea unor politicieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri