Caută
Close this search box.

Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și impun certificatul COVID-19, pentru acces punctual

certificatul covid-19

Tot mai multe state europene au introdus permisul de sănătate, care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau trecerea prin boală, pentru accesul cetățenilor la hoteluri, cafenele, restaurante sau la mijloace de transport public.

În Europa, Franța a fost una dintre cele mai dure țări care au inițiat o astfel de condiționare, măsura echivalând în ochii celor care o contestă cu impunerea vaccinării.

Modelul francez a fost însă adoptat în scurt timp și de alte state, pe fondul creșterii temerilor privind perspectiva unui al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Astfel, măsuri similare care leagă accesul în majoritatea spațiilor publice închise de prezentarea permisului de sănătate COVID-19 au fost adoptate deja de Italia, Marea Britanie, Austria și Grecia.

În România, deși nu s-a luat încă o decizie, a fost discutată deja introducerea certificatului privind vaccinarea sau infectarea cu COVID-19, așa cum a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru B1 TV.

Ea a precizat că relaxările pot continua pentru persoanele vaccinate, însă pentru cei neimunizați trebuie să existe restricţii, dacă cifrele vor creşte semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri