Caută
Close this search box.

Ubicuul Vladimir Putin: Suntem pe toate oceanele lumii!

vladimir putin

Rusia își îmbunătățește constant și cu succes armamentul naval și este capabilă să detecteze orice adversar și să dea o lovitură de neoprit, dacă este necesar. Președintele rus Vladimir Putin a făcut această declarație înainte de începerea principalei parade navale a țării.

„Rusia și-a ocupat repede locul de drept printre puterile maritime de frunte, a parcurs un drum extraordinar de dezvoltare, de la umila barcă Petrov, la puternicele nave oceanice și la crucişătoarele submarine nucleare cu rachete, a dobândit o aviație navală eficientă cu rază lungă și scurtă de acțiune, complexe de apărare de coastă fiabile, cele mai recente sisteme de arme hipersonice ghidate cu precizie, care încă nu au analogii în lume, pe care le îmbunătățim în mod constant și cu succes”, a declarat Putin, citat de TASS.

Putin a subliniat că astăzi Marina rusă are tot ce este necesar, pentru a garanta protecția țării natale și a intereselor naționale. „Suntem capabili să detectăm orice adversar – subacvatic, de suprafață sau aerian – și, dacă este necesar, să îi aplicăm o lovitură de neoprit”, a declarat liderul rus.

Putin a subliniat că prezența navală a Rusiei este asigurată practic în toate zonele oceanelor lumii. El a subliniat că „credincioșii moștenitori ai gloriei militare navale a patriei” veghează în latitudinile nordice și sudice.

Potrivit acestuia, serviciul în cadrul Marinei Militare este cel mai onorabil și cel mai căutat, iar marinarii pricepuți și comandanții competenți care servesc în flotele ruse – în Flotila Baltică, Nordică, Pacifică, a Marii Negre și Caspice – sunt cunoscuți de toată lumea.

„Sunt sigur că, datorită profesionalismului și fermității marinarilor militari și piloților de marină, soldaților din marină și unităților de coastă, loialității lor față de patrie și de Marina rusă, gloria drapelului Sfântului Andrei nu va dispărea niciodată”, a spus Putin.

Potrivit liderului rus, Ziua Marinei marchează unitatea tuturor generațiilor de la frontierele maritime ale patriei. „Ea [sărbătoarea] este semnificativă, scumpă pentru întreaga Rusie, pentru poporul nostru, deoarece, prin valoarea marinarilor militari, prin faptele lor de arme, prin îndrăzneala pionierilor, patria noastră a fost adunată și întărită, gloria și măreția ei au fost făurite”, a subliniat el.

„Dimensiunea și versatilitatea sarcinilor strategice pe care flota noastră navală le-a îndeplinit întotdeauna sunt impresionante și inspiră admirație și mândrie. În luna octombrie, va sărbători cea de-a 325-a aniversare”, a declarat președintele.

Putin a amintit poruncile lui Petru cel Mare, reflectate în statutul naval: să nu coborâţi niciodată pavilionul navei, să nu vă retrageți niciodată și să nu predați niciodată nava inamicului. „Sărbători fericite și ție! Trăiască marina rusă!”, a concluzionat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri