Caută
Close this search box.

11.000 de tone de alge au fost adunate de Apele Române de la începutul sezonului estival

Apele Române Dobrogea-Litoral a anunțat că, de la începutul sezonului estival, au fost strânse 11.000 de tone de alge de pe litoralul românesc.

Algele care se strâng pe plajele din stațiunile județului Constanța reprezintă una dintre cele mai mari nemulțumiri ale turiștilor. Cele mai multe dintre acestea sunt în zona de sud a litoralului.

Apele Române anunță că intervin cu utilajele de curățare a malurilor doar în timpul nopții, atunci când turiștii nu mai sunt pe plajă.

Foto: Apele Române

Având în vedere cantitățile mari de alge acumulate în apă, acestea nu pot fi colectate decât atunci când ajung pe țărm. În plus, pentru siguranța și confortul turiștilor, echipele din cadrul SGA Constanța intervin, doar pe timpul nopții, pe toată linia țărmului, de la Năvodari la Vama Veche, cu utilaje specializate.
Chiar dacă algele nu sunt dăunătoare sănătății, operațiunile se desfășoară susținut, în fiecare noapte, astfel încât turiștii să resimtă cât mai puțin disconfortul creat de către acestea”, au transmis reprezentanții Apele Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri