Un medic din Cluj a scos adeverinţe false de vaccinare pentru mai mulţi români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate.

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, două percheziţii în judeţul Cluj, la persoane suspectate că au accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din Ocna Mureş (judeţul Alba), eliberând adeverinţe care atestau, în fals, că mai multe persoane s-ar fi vaccinat acolo.

Medicul urmează să fie dus la sediul Poliţiei, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Acestea ar fi accesat o platformă de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid-19„, a transmis Poliţia Română.

Sesizările iniţiale au venit de la instituţiile subordonate din teritoriu ale Ministerului Sănătăţii, care au reclamat încercarea unor cetăţeni de a obţine certificatul digital folosind adeverinţe false, iar ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii, precizează Adevarul.

Aceeaşi sursă arată că falsurile au fost înregistrate la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv.

Adeverinţele ar fi fost scoase de medicul din Cluj. Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit şi la rapel. Medicul a scos însă adeverinţele, ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here