Caută
Close this search box.

Alegeri anticipate în Canada, convocate de Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat duminică un scrutin anticipat pentru 20 septembrie, la mai puţin de doi ani de la ultimele alegeri federale, estimând că odată cu pandemia ţara se află într-un moment „istoric”, relatează France Presse.

„Guvernatoarea generală a acceptat cererea mea de a dizolva parlamentul. Canadienii vor merge deci la urne în 20 septembrie”, a declarat el din capitala federală Ottawa.

Potrivit lui, ţara se află într-un „moment istoric” şi este deci „extrem de important ca toţi canadienii să poată alege cum să ieşim din această pandemie şi cum să reconstruim (Canada) mai bine”.

„Vă cer să sprijiniţi un guvern progresist şi ambiţios” care să promoveze „un sistem de sănătate puternic, locuinţe la preţuri accesibile şi un mediu protejat”, a precizat el, lansând câteva din marile teme ale campaniei.

Aflat în fruntea unui guvern minoritar din octombrie 2019, ceea ce îl face dependent de partide opoziţie pentru a obţine adoptarea reformelor sale, Justin Trudeau speră în sondaje favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri