Caută
Close this search box.

Joe Biden trebuie să respecte politica lui Donald Trump, a decis Curtea Supremă

donald trump

Administrația Joe Biden va trebui să urmeze planul fostului președinte, Donald Trump, în ceea ce privește politica migraționistă.

Cererea administrației Joe Biden, de întrerupere a implementării politicii de limitare drastică a imigrației, introdusă de către Donald Trump, prin care mulți solicitanți de azil sunt forțați să rămână în Mexic, a fost respinsă de Curtea Supremă.

Decizia a fost pronunțată marți, după ce Departamentul de Justiției a solicitat săptămâna trecută să amâne reintroducerea politicii „Remain in Mexico”.

Potrivit Departamentului de Justiție, programul a fost inactiv timp de mai bine de un an de zile, iar implementarea sa bruscă ar „prejudicia relaţiile Statelor Unite cu partenerii regionali vitali, va perturba serios operaţiunile de la graniţa de sud şi va ameninţa să creeze o criză diplomatică şi umanitară”, informează presa internațională.

Procurorii generali din Missouri şi Texas au dat în judecată administraţia Biden, pentru ca actuala administrație să reinstaureze politica, susţinând că numărul mare de solicitanţi de azil împovărează statele, fără ca Departamentul pentru Securitate Internă să îi poată reţine. De asemenea, Missouri şi Texas au mai punctat că administraţia Biden nu a trecut corespunzător prin procedurile administrative pentru a încheia politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri