Caută
Close this search box.

Ţări importante ignoră apelul OMS şi rămân fidele planurilor ce vizează administrarea celei de-a treia doze

Emmanuel Macron

Germania, Franţa şi Israel vor merge mai departe cu planurile lor ce vizează administrarea dozelor de supra-rapel ale vaccinurilor anti-COVID-19, ignorând astfel apelul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a cerut amânarea implementării unei astfel de decizii până când mai multe persoane vor fi vaccinate la nivel mondial, informează Reuters, citată de Agerpres.

Decizia de continuare a planurilor legate de administrarea dozelor de supra-rapel în pofida apelului ferm lansat de OMS subliniază inegalităţile uriaşe care există între ţările lumii în ceea ce priveşte reacţia la pandemie, în contextul în care statele bogate implementează programe pentru a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta, care este mai infecţioasă.

OMS cere moratoriu asupra celei de-a treia doze de vaccin: Trebuie urgent să inversăm distribuirea dozelor

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că specialiştii din Franţa lucrează la un program pentru a administra cea de-a treia doză de vaccin persoanelor vârstnice şi celor vulnerabile începând din luna septembrie.

Germania intenţionează să administreze doze de supra-rapel pacienţilor cu imunitate compromisă, persoanelor foarte vârstnice şi rezidenţilor din căminele de bătrâni începând tot din septembrie, a anunţat ministrul german al Sănătăţii.

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, i-a îndemnat într-o declaraţie publică pe rezidenţii vârstnici să se prezinte la centrele de vaccinare pentru a primi a treia doză de vaccin, după ce Guvernul a demarat luna trecută o campanie de inoculare cu doze de supra-rapel.

„Oricine are vârsta de peste 60 de ani şi care nu a primit încă a treia doză de vaccin este de şase ori mai susceptibil să dezvolte o formă gravă a bolii şi, Doamne fereşte, chiar să moară”, a declarat premierul Bennett.

Într-o discuţie online cu reprezentanţi din public şi cu jurnalişti, Naftali Bennett a mai spus că decizia Israelului de a administra a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech persoanelor de peste 60 de ani va furniza informaţii vitale lumii întregi despre combaterea variantei Delta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri