Caută
Close this search box.

10 lucruri pe care trebuie să le știți când cumpărați un scaun de birou

La prima vedere, s-ar putea să nu pară o problemă, dar selectarea scaunului de birou potrivit poate face diferența pentru sănătatea și bunăstarea dvs. la locul de muncă.

Așezarea pe perioade prelungite poate provoca stres mușchilor spatelui și coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la disconfort continuu și probleme cu spatete. Dacă vă alocați timp pentru a alege un scaun ergonomic de birou potrivit pentru dvs., puteți ajuta la evitarea rănilor, la îmbunătățirea productivității și la asigurarea unei posturi confortabile de ședere pe tot parcursul zilei.

Prescribe Australia este o companie care realizează sute de evaluări ergonomice în fiecare an. Iată sfaturile lor pentru alegerea de scaune birou potrivite pentru dvs.

1. Scaunul dvs. de birou este o piesă crucială a ergonomiei la locul de muncă

Stăm la birou în medie zece ore pe zi, cel puțin șase dintre acestea fiind petrecute la o stație de lucru. Scaunul dvs. trebuie să fie confortabil și reglabil – acest lucru este crucial pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

2. Căutați scaune de birou reglabile

Înălțimea trebuie să fie complet reglabilă, deplasându-se cu ușurință în sus și în jos pentru a se potrivi persoanelor de diferite înălțimi. Personal, preferăm un mecanism multifuncțional datorită gamei de ajustări oferite cu reglaje independente ale unghiului spătarului și scaunului.

3. Identificați cine va folosi scaunul și în ce scop

Majoritatea modelelor de scaune de birou vin acum cu ajustările standard. Cu toate acestea, pentru persoanele cu înălțimi variabile, poate fi necesar să găsiți un scaun care să poată fi reglat confortabil pentru dvs. Lucrătorii din domeniul sănătății și al ospitalității ar putea dori să ia în considerare opțiuni cu materiale diferite, de asemenea.

4. Inspectați suportul lombar

Scaunele fără suport lombar adecvat nu vă vor sprijini spatele și coloana vertebrală lombară. Acest lucru va avea un efect de aplatizare. Suportul lombar ar trebui să ajute la menținerea curbei naturale a coloanei vertebrale pe tot parcursul zilei.

5. Asigurați-vă că scaunul are dimensiunea potrivită pentru dvs.

Modelele de scaune de birou prea mari sau prea mici vă pot afecta confortul și sănătatea, atunci când le folosiți pentru perioade lungi de timp. Un test rapid constă în plasarea a două până la patru degete pentru a vă asigura că se potrivesc între spatele genunchiului și partea din față a scaunului.

6. Este posibil să nu fie necesare cotiere

Scaunul dvs. trebuie să se potrivească stației dvs. de lucru; uneori cotierele vă pot împiedica să vă plasați scaunul în poziția corectă la stația de lucru, ceea ce nu este recomandat. Dacă alegeți cotiere, asigurați-vă că vă puteți așeza scaunul sub stația de lucru.

7. Testați personal scaunele

Așezarea și încercarea scaunului este la fel de importantă ca și cercetarea specificațiilor și este chiar mai importantă decât culoarea. Stând pe un scaun, veți putea simți direct cât de confortabil este, împreună cu ce ajustări sunt disponibile. Chiar și dacă intenționați să comandați scaune de birou online, faceți întâi o vizită într-un showroom sau magazin fizic pentru a le testa.

8. Nimeni nu este conceput să stea jos toată ziua

Fără a rămâne activ, este posibil să experimentați disconfort, la un moment dat. Încercați să vă proiectați spațiul de lucru pentru a încuraja mișcarea și schimbările de postură. Păstrați imprimanta în cealaltă parte a camerei, faceți pauze regulate de întindere și chiar uitați-vă la implementarea unui birou cu înălțime reglabilă.

9. Uitați-vă la opțiunile de proiectare

S-au dus zilele unei mărimi unice de scaune de birou. Folosiți-vă imaginația! Scaunul dvs. este ceva în care veți petrece multe ore. Doriți să vă simțiți nu numai confortabil, ci și împlinit mental în spațiul dvs. de lucru.

10. Cea mai mare greșeală este să „testați” scaunul într-o poziție relaxată

Oamenii stau de obicei pe un scaun într-o poziție relaxată, se apleacă pe spate și spun „Oh, da, acesta este scaunul pentru mine!” Uită că cea mai importantă funcție a unui scaun de birou este să fii confortabil și să aibă susținere în poziția de lucru și nu într-o poziție relaxată.

Sperăm că aceste zece sfaturi vă vor ajuta să luați decizia de a cumpăra un nou scaun de birou puțin mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri